15:16
Промислові споруди: побутівка — мінівиробничний цех

Де тільки не використовується сьогодні побутівка?! На будівництвах в якості робочого гуртожитку, їдальні або роздягальні. На промислових підприємствах як КПП або склад готової продукції. У містах - під майстерні шиномонтажу, ремонту взуття, виготовлення ключів і тому подібне. У сільських поселеннях в ролі продмагів. Тепер ось - в тимчасових будівлях організовують навіть дрібні цехи.

Що приваблює виробничників в побутівках?

Побутівка — тимчасова будівля - являє собою мобільний комплекс, який:

  • зводиться в найкоротший термін, на будь-якому місці, без залучення спеціальної та важкої техніки;
  • обходиться недорого, особливо якщо вдається купити побутівку або блок контейнер, які вже були в експлуатації, з мінімальним конструктивним "набором", типовим плануванням і обробкою;
  • при необхідності може бути перебудований, переобладнаний, модернізований, розширений (у випадку з блок-контейнерами);
  • на вимогу замовника може бути виготовлений і обладнаний за індивідуальним замовленням, відповідно до вимог санітарних і виробничих норм, побажань клієнта.

Застосування

Безумовно, найкращим варіантом в подібній ситуації є будівельні вагончики або блок-контейнери. Такі споруди міцні, надійні, володіють необхідним мінімумом зручностей, що дозволяє заощадити кошти. Вони відмінно підійдуть для ремонтних цехів, лабораторій, випробувальних комплексів. А ось більш комфортні побутівки дачні підійдуть для організації пунктів управління виробництвом, КПП, диспетчерської і тому подібне.

В залежності від призначення побутівки підбирається і її обробка. Якщо тут стануть розміщуватися робочі верстаки з різним оснащенням, заточувальний і свердлильний верстат, то важливо добре освітити приміщення побутівки, обладнати його вентиляцією і електрощитами.

Так як в конструкції побутівок присутня маса матеріалів, схильних до горіння, то особливу увагу потрібно приділити пожежній безпеці. Наприклад, обробити додатково стіни, підлогу і стелю протипоежними засобами.

При цілорічній роботі виробничих майстерень в холодну пору приміщення побутівки варто обігрівати твердопаливними котлами або ТЕНами. При другому варіанті необхідно під халупу прокласти хорошу силову гілку, помістивши дроти в гофровані трубки або кабель-канали.

З кожним роком продаж побутівок буде лише розширюватися. Бізнес і виробництво вміють рахувати власні кошти, прагнуть до прибутку. Використання побутівок дозволяє скоротити витрати на зведення промислових споруд, але в той же час забезпечує чудові умови для виробничої діяльності.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1298 | Додав: abel | Теги: мінівиробничний цех, побутівка, Промислові споруди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]