13:50
Рейтинг зростання вартості житла: Росія втрачає лідерство

Росія втратила лідируючі позиції серед країн світу за динамікою зростання вартості житла. За останній рік сусідня країна опустилася на 19 пунктів і посіла 31-е місце в рейтингу Global House Price Index. За цей час ціни на нерухомість в Росії виросли всього на 2,3%, тоді як за результатами минулого року за аналогічний період цей показник склав 8,5%.

Зауважимо, що уповільнення зростання цін стосується і елітного житла. Так, Москва перемістилася з 19-го на 28-е місце за динамікою зростання цін на престижну нерухомість і виявилася майже в самому кінці списку: всього в рейтингу преміального житла Prime Global Cities Index числяться 32 міста.

Російський ринок житла в 2014 році буде залишатися в стабільному стані, вважають аналітики ринку нерухомості Російської Федерації. Динаміці м'якого зростання також сприятимуть високі ціни на нафту, укладення міжнародних контрактів, а також внутрішній попит, підтримуваний за рахунок регіонів та країн Союзу Незалежних Держав (СНД), зазначає російська преса.

Першість у рейтингу динаміки зростання вартості житла в 54 країнах світу вже четвертий квартал утримує Дубай, де за останній рік ціни зросли майже на третину. На останньому місці - Хорватія з результатом мінус 9,7%, а передостаннім числиться ціна на нерухомість Кіпру, де на тлі банківської та економічної кризи ціни впали за рік на 8,7%. Проте вперше за період з 2008 року ні в одній країні нерухомість не подешевшала протягом 12 місяців більш ніж на 10%, наголошується в результатах дослідження.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1415 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]