12:39
Ремонт і відновлення різних типів натяжних стель

Відновлення натяжної стелі з ПВХ

натяжна стеля Варто обмовитися відразу, що про відновлення може йти мова тільки тоді, якщо стеля натягнута за клиноподібною технологією, і виключно в тому випадку, коли дефект розташований на відстані не більше 20 см від стіни.

Усунути вказаний дефект реально, якщо натягнути полотно стелі так, щоб пошкодження було приховано багетом. Для здійснення маніпуляцій багет тимчасово знімають, а після натягування ПВХ-плівки монтують назад.

При пошкодженні полотна не біля стіни, а ближче до центру, його доведеться демонтувати і проводити ремонт на виробництві. Для цього обрізається пошкоджена частина, потім до полотна припаюється ділянка, якої бракує. Правда, після цього ваша натяжна стеля обзаведеться швом, якщо подібне рішення вас не влаштовує, то єдиний вихід - установка нового полотна.

Ремонт тканинної натяжної стелі

Методи ремонту натяжної стелі із тканини залежать від розміру порізу. При двох сантиметровому пориві, наприклад, краї розриву досить стягнути спеціальним складом або звичайним скотчем. Таким чином ви не тільки зможете запобігти збільшенню розриву, але й приховаєте проблему. Приховати місце порізу допоможе точковий світильник.

При великому пробої приховати його складніше. Перше, що вам потрібно зробити, заклеїти краї скотчу, щоб уникнути його збільшення. Після чого у вас є кілька варіантів вирішення проблеми:

  • латка зі склошпалер або скотчу, виготовленого на тканинній основі. Накладається вона зсередини, краї розриву при цьому акуратно стягуються руками та фіксуються клеєм. З зовнішнього боку латку можна приховати за допомогою оригінальної аплікації, наприклад, зірочки, орнаменту тощо, все залежить від загальної тематики кімнати, в якій стеля встановлена. Якщо ваша стеля однотонна і аплікація буде виглядати недоречно, то місце розриву маскується плівкою, її колір підбирається ідентичним з кольором стелі;
  • зашити капроновою ниткою. Для цього полотно демонтується і на швейній машинці дуже акуратно зашивається невидимим, міцним швом. Після цього місце накладання шва маскується шляхом зафарбовування;
  • встановити на місці дефекту точковий світильник або освітлювальний плафон. Монтується він у центр розриву, а що виходять за його краї скріплюються одніим з описаних вище способів.

Зазначені методи приховування розривів припустимі при невеликих поривах. Якщо вам не пощастило зробити на стелі розрив, що перевищує 25 см, вихід тільки один - повна заміна полотна.

натяжна стеля

Незважаючи на складності, які лякають на перший погляд, ремонт пошкодженої натяжної стелі – не є таким вже нездійсненним завданням. Нові технології, помножені на вашу фантазію, дозволять перетворити цю дрібну неприємність на унікальне дизайнерське рішення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 247 | Додав: admin | Теги: ремонт, відновлення, стеля, натяжна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]