19:01
Ремонт: правильний початок - ідеальний підсумок

Час від часу кожній людині хочеться одягатися в нові одежу, змінити імідж з рокера на вишукану леді або шикарного чоловіка. І ми задовольняємо свої бажання шляхом шопінгу. Ось точно так само потрібно міняти "гардероб" свого будинку, адже у нього теж можуть бути бажання, про які він сказати не може.

Цілком природно, що одне тільки слово "ремонт" змушує вас здригатися, викликає безліч труднощів і неприємностей. Але, якщо підійти з розумом і грамотно до даного питання, продумати абсолютно всі нюанси, то ремонтний процес можна зробити більш приємним, почасти навіть веселим.

Хтось більш досвідчений в даних питаннях, але деякі стикаються з ремонтом вперше і не мають уявлення про те, як почати, з чого, в якій послідовності проводити роботи, щоб потім не відчувати себе, як в парку розваг (перестрибнути через пофарбовану підлогу, стрибати меблями через брак місця і так далі). Тому розглянемо поетапні роботи.

Якщо ви вирішили відремонтувати ту квартиру, в якій живете, то потрібно розділити ділянки. Вибрати ту зону, де ремонт дуже необхідний - ванна, зал, передпокій. І починайте передремонтну підготовку.

Спочатку звільніть від меблів (перемістіть в сусідню кімнату або висуньте на середину і накрийте поліетиленовою плівкою) ділянка, яку плануєте ремонтувати. Переміщаючи меблі, не варто забувати про підлогове покриття і, якщо ви його не плануєте змінювати, то не забудьте захистити його від бруду і можливих пошкоджень. Підлогу можна накрити сухими листами оргаліту або пакувального картону, а зверху покрийте товстою плівкою.

Далі звільняємо стіни і стелю від зайвого і знімаємо шпалери. Це може бути як просто, так і може змусити вас попотіти. Якщо шпалери не будуть відходити легко, то потрібно буде змочити їх водою і помучитися, але не переживайте - зусилля не будуть порожніми, а мокрі стіни дуже швидко підсохнуть завдяки гарному опаленню в будинку.

Тепер можна перейти до видалення лакофарбових покриттів з міжкімнатних дверей, віконних рам, але це робиться в випадках, якщо покриття потріскалося. Відновлення віконних рам - це сама трудомістка робота, і зробити потрібно її якісно, якщо не хочете через кілька місяців знову повернутися до цієї роботи.

Є два способи зняти емаль - хімічний і термічний. Хімічний - видалення емалі за допомогою змивки: хімічний склад розм'якшує, а далі справа за шпателем. Термічний спосіб - розм'якшення фарби під потоком гарячого повітря, а далі просто зіскрібають залишки емалі.

Ну, а якщо вирішили поміняти вікна, то поставтеся відповідально до вибору деревини для вікон. Правильно підібрані рами, будуть не тільки прикрашати фасад, але і забезпечать комфорт і тепло в приміщенні.

Плінтуса знімайте тільки в разі їхньої заміни, якщо ж вони у відмінному стані, то заклейте їх малярською стрічкою. З розеток познімайте декоративні рамки, заклейте "нутрощі" і не забудьте знеструмити їх.

І ось, підготовка до ремонту завершена! Можна приступати до самого ремонтного процесу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1442 | Додав: abel | Теги: шпалери, підготовчі роботи для ремонту, ремонт, плануванняремону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]