22:47
Камінь - найнадійніший будівельний матеріал

Камінь - перевірений часом, найнадійніший будівельний матеріал. З нього зводилися будинки, створювалися прикраси для саду, парку, скверу. Такий матеріал все ще залишається найбільш затребуваним, якщо справа стосується оригінального оформлення інтер'єру, зовнішньої обробки будівель, споруд.

Камінь перед укладанням обробляють механічним і термічним методом, потім поверхня його в підсумку стає шліфованою, полірованою, пиленою, скелястою, раковистою, лощеною, оправленою. При розпилі кам'яної заготовки поверхня виходить пиляна. Верстат в обов'язковому порядку застосовується для великого обсягу. Якщо ж робота виконується дрібна, то краще провести розпилювання вручну.

Камінь з пиленою поверхнею використовуються для укладання майданчиків, а також для облицювання стін. Матеріал з такою поверхнею в майбутньому полірується або шліфується.

Якщо при обробці каменю виконувалися шліфувальні круги, то утворюється шліфована поверхня. Обробка підходить для більш світлих порід матеріалу. Шліфований камінь підходить для тих поверхонь, які покликані зменшити ковзання. Серед них сходи, площадки, підлога.

Якщо камінь обробляли шліфувальним кругом з напиленням мікрошліфом, то поверхня його буде гладкою, лощеною, лише відсутній блиск. Плити каменю з лощеною поверхнею використовуються для покриття підлоги, зовнішнього облицювання будівлі.

Якщо виконати шліфування лощеної поверхні каменя, то створиться полірована поверхня. З використанням пасти ГОІ вдається створити гарний блиск. Полірована поверхня допоможе підкреслити малюнок матеріалу, його кольору. Плити з рівною поверхнею підходять для обробки кімнат.

При термічній обробці камінь стає оплавленим. Такі плити підійдуть для створення ступенів і майданчиків, а також для обробки.

Якщо на поверхні каменя присутні виступи з западинами, то він буде називатися скелястим. Отримати таку поверхню можна за допомогою колкового верстата. Великі будівлі можуть оброблятися даним матеріалом, якщо треба посилити відчуття зв'язку з природою.

Щоб працювати з каменем, потрібні спеціальні механізми і пристосування. Зазвичай на будівництві застосовуються прокладки труб, кабелів, виконується свердління отворів. Можна просвердлити камінь, бетон, тільки без інструменту не обійтися.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1828 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]