17:45
Російські архітектори побоюються, що їх витіснять тисячі безробітних європейців


У Спілці архітекторів Росії (САР) попереджають про потенційну загрозу витіснення російських фахівців з внутрішнього ринку архітектурних послуг безробітними фахівцями з ЄС.

"Без кваліфікаційної атестації ми випадаємо як суб'єкти права з міжнародного ринку архітектурних послуг. Нас сьогодні в 10 разів менше на душу населення, ніж у Європі, і тисячі колег з європейських країн, які не мають там роботи, можуть прийти на наш ринок і відтіснити наших фахівців ", - заявив перший віце-президент Спілки архітекторів Росії Віктор Логвинов, якого цитує прес-служба Мінрегіону.

Керівництво загальноросійської громадської організації "Союз архітекторів Росії" зустрічалося днями з міністром регіонального розвитку РФ Ігорем Слюняєвим.

За оцінкою Логвінова, потенційні ризики позначилися після приєднання Росії до Світової організації торгівлі.

У відповідь на це голова Мінрегіону запропонував Спілці архітекторів Росії направити своїх представників до складу технічної ради при колегії міністерства і повідомив, що в рамках техради будуть утворені робочі групи з питань архітектури, містобудування та інші, в процесі роботи яких Мінрегіон має намір відпрацьовувати актуальні питання та проблеми .

Нагадаємо, раніше в Союзі архітекторів РФ вказували, що у зв'язку зі вступом Росії до СОТ правові норми, що регулюють діяльність російських архітекторів, необхідно привести у відповідність з європейськими. За словами президента САР Андрія Бокова, підсумком зміни законодавства у сфері архітектури має стати відновлення фігури архітектора з ім'ям, що володіє підтвердженням своїх здібностей у вигляді кваліфікаційного атестата, який може функціонувати на російському ринку і за його межами у відповідності з нормами, встановленими ВТО.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1668 | Додав: adminA | Теги: ринку архітектурних послуг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]