13:33
Розділяємо ділянку на зони: планування ділянки

Перше, з чого починається будь-яка справа, це план. Будівництво будинку також потрібно починати з плану, і не просто плану, а необхідним є планування ділянки, план самого будинку і його повний проект, затверджений архітектором. Так, ще на етапі планування виникає маса питань, які не можна опустити.

Давайте почнемо з загального планування ділянки. Ми маємо спільний план нашої ділянки, на ньому ви можете розмістити будинок, гараж, господарські будівлі, баню, альтанку, теплиці, сад, город, ставок, літній душ, дитячий майданчик, місце для гриля і шашлику. Звичайно, нам хочеться все на одній ділянці, але навіть якщо у вас 1 гектар, все розташовувати не будеш.

Основне, що потрібно врахувати при складанні плану ділянки, - щоб всі будівлі і споруди розташовувалися блоками і на близькій відстані одна від одної. Це заощадить безліч грошей на прокладці доріжок, комунікацій та іншого. Розбивайте ділянку на наступні блоки: будинок, зона відпочинку, господарська зона, садово-городня зона.

У зону будинку входить сам будинок, і місце перед ним. Зона відпочинку - це дитячий майданчик, баня, альтанка, ставок, басейн. Гараж, битовки, сараї, котельні - це все входить в господарську зону. Ну, і сад з городом.

До слова, ділянки можна розділити на три основні типи: квадрат, прямокутник, де фасад з меншої сторони, і прямокутник, де фасад по більшій стороні. Розміщуйте будинок і господарську зону ближче до вулиці, а зону відпочинку за будинком. І не забувайте про сторони світу, найкращим варіантом буде, коли город і зона відпочинку - на південній або південно-західній стороні.

Є, звичайно, варіанти, коли ділянка наближається до гектара, тут, відповідно, буде абсолютно інше планування. Оптимально, коли будинок - в центрі ділянки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 1033 | Додав: admin | Теги: ділянка, планування ділянки, зона | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]