12:50
Ґрунтовка стін: як зробити самостійно

Самостійна ґрунтовка стін - операція складна, яка вимагає певних навичок і спеціальних матеріалів. Ще потрібно взяти до уваги те, що від добротності виконаної роботи буде залежати якість подальшої обробки приміщення. Адже на підготовлену поверхню наклеюватимуться шпалери, наноситися фарба або штукатурка. Для різних видів оздоблювальних робіт існують свої види ґрунтовок.

Ґрунтовки під шпалери універсальні і можуть застосовуватися для різних типів стін. Їхнє основне завдання - сховати сліди пилу і зменшити витрату клею. Таку ґрунтовку можна застосувати як всередині будівлі, так і для зовнішніх робіт. Вона не закупорює мікропори в штукатурці, не перешкоджає волого- і газообміну в приміщенні. Речовина акуратно наноситься на стіни за допомогою різних розпилювачів або валика. Після сушіння стіни готові до наклейки шпалер.

Під наступне фарбування розроблені інші типи ґрунтовок, зазвичай мають білий колір. Для цих цілей чудово підійдуть і фінішні шпаклівки. Їх варто застосувати не тільки для зменшення витрати фарбувального матеріалу, але і для додаткового вирівнювання поверхонь і додання їм особливої гладкості. Наносять такий розчин при температурі навколишнього середовища 5 ~ 20 градусів і при мінімальній вологості повітря. Кожному новому шару покриття дають час на сушіння - 30 ~ 40 хвилин. Кількість шарів залежить від здатності стін вбирати розчин і чим вона вища, тим більше шарів ґрунтовки потрібно.

Завдання ґрунтовок під штукатурку - максимально глибоко проникнути в матеріал стіни і сприяти найкращому зчепленню поверхні з шаром, який наноситься. Сучасні стіни роблять з бетону, пінобетону та цегли. Вони відрізняються підвищеною поглинальною здатністю і потребують багаторазової обробки ґрунтовкою. Термін сушіння одного шару - 30 ~ 40 хвилин. При цьому слід стежити за відсутністю запиленості в приміщенні, щоб не зіпсувати нанесену ґрунтовку.

Ґрунтовки слід наносити на чисті і сухі стіни. Перед цим їх ретельно обстежують на предмет пошкоджень. Дрібні відколи й тріщини зашпаровують шпаклівкою, а більші вади - ремонтують із застосуванням цементних розчинів різного призначення. Роботи проводять з обережним і рівномірним розподілом розчину на всій поверхні. Дають йому вбратися і підсохнути при природних умовах. Влаштовувати протяги і штучний підігрів забороняється.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 946 | Додав: admin | Теги: грунтовка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]