13:56
Сад та город: кімнатні квіти на дачі

кімнатна квітка дача Влітку всі прагнуть поїхати подалі від запорошеного, задушливого міста на дачу, ближче до Сонця та свіжого повітря. Беруть із собою домашніх тварин, щоб і вони насолодилися природою. То чому б не вивезти на дачу і кімнатні рослини, адже вони можуть так сильно перетворитися за час літньої відпустки.

На дачу можна забрати майже всі квіти, крім вологолюбних представників зеленого царства, чутливих до перепадів навколишньої температури.

У наших квартирах росте багато культур із субтропіків та тропіків:

  • юкка;
  • агава;
  • всі види цитрусових та пальм.

Вони будуть раді прикрасити сонячні місця дачної ділянки. Більшість рослин все ж таки віддають перевагу розсіяному світлу або півтіні. Їм можна знайти місце на відкритих верандах, ганку, в тіні дерев.

Кімнатні рослини слід заздалегідь підготувати до життя на свіжому повітрі. Як тільки на вулиці стане тепло, їх можна виносити на закритий балкон та залишати там, поступово збільшуючи час перебування. Так вони будуть готові одразу оселитися у саду. Слабкі та чутливі рослини можна спочатку забирати на ніч у будинок.

Пеларгонію, фуксію, бальзамін можна висадити на літо у відкритий ґрунт. Вони стануть гарнішими, знайдуть соковиту зелень і здоровий вигляд. Решту квітів слід прикопати з горщиком, щоб вони не перегрівалися, і земля в них не пересихала.

Кімнатні рослини здатні прикрасити будь-яку дачу. Їх можна розставляти групами та поодинці, підвішувати до арок та навісів, оформляти веранди, балкони, сходи. Можна створювати цілі художні композиції, розставляючи горщики з квітами у старому господарському начинні. Все літо ці шедеври радуватимуть очі та душу.

кімнатна квітка дача

Коли ж настане час повертати квіти назад у місто, дачників радуватиме думка про те, що вони не лише оздоровились самі, а й дали заряд бадьорості своїм улюбленцям. Не варто затягувати переїзд до приходу холодних ночей. Рослини, пересаджені на літо в ґрунт, викопують, злегка обрізають коріння та повертають у горщики. Починають процес зворотної адаптації, поступово зменшуючи час перебування на вулиці. Перед від'їздом рослини перевіряють на наявність хвороб. За потреби проводять обробку. Після цього вони можуть повернутися додому до наступної літньої відпустки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 381 | Додав: admin | Теги: город, квітка, дача, сад, кімнатна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]