07:29
Садова територія: виділяємо зони відпочинку

У проекті садової ділянки обов'язково повинна бути виділена зона відпочинку. У ній можна зібратися всією сім'єю або влаштувати урочистий захід із збором гостей. Оформлення зони відпочинку залежить від стилю, в якому виконаний загальний ландшафтний дизайн, а також від особистих смаків і уподобань.

Оскільки дана зона відноситься до однієї з найважливіших, то і її створення вимагає ретельного опрацювання всіх елементів і нюансів. Варіантів зон відпочинку може бути кілька. Вона може бути "захована" в глибині вашого саду. Такий вид зони відпочинку чудово підійде людям, які цінують тишу і люблять усамітнюватися.

Зона відпочинку може бути представлена у вигляді відкритої площадки, яка ідеально підійде для урочистих заходів та для спілкування з друзями, для сімей з дітьми. Нерідко на ділянці вже знаходяться дерева, тоді зона відпочинку влаштовується під їх кроною.

Виділити на загальному тлі ділянки зону відпочинку можна за допомогою живоплоту або бамбукових стінок (східний стиль). Таким чином, ви отримаєте захищену від поглядів сторонніх "кімнату" під відкритим небом. Для пейзажного дизайну саду підійдуть дерев'яні перегородки, в стиль модерн чудово впишуться ковані огорожі. Якщо ви плануєте зробити зону відпочинку в парадній частині вашого саду, то її можна відгородити природними каменями.

Універсальний спосіб виділення зони відпочинку - озеленення вертикального типу. Перголи і арки з кучерявими рослинами або ліанами виглядають дуже природно, за рахунок чого гармонійно поєднуються з ландшафтним дизайном в будь-якому стилі.

Альпінарії, рокарії, квітники і водоспади також можна створити в зоні відпочинку. Якщо на ділянці споруджено водоймище, то зону відпочинку розміщують поруч з ним. Якщо сад оформлений в мавританському або італійському стилі, то можна зону відпочинку розмістити на задньому дворику. Ви отримаєте патіо, яке може примикати до будь-якої стіні будинку, а може розташовуватися окремо від нього. Як правило, патіо відгороджують ширмами, живими огорожами, арками. Головне завдання при організації патіо - створення ізольованого садка.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1172 | Додав: admin | Теги: садова територія | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]