17:14
Саудівський принц хоче побудувати в Москві найвищу будівлю світу


 Саудівський принц аль-Валід бен Талал Аль-Сауд розглядає Москву як один з можливих майданчиків для будівництва найвищого хмарочоса в світі. Про це повідомляє у вівторок портал Arabian Business.

За словами принца, в даний час обговорюється можливість зведення вежі висотою 1,6 кілометра. Мільярдер аль-Валід запросив найбільші світові столиці та мегаполіси до участі у спорудженні висотки. Серед конкурентів Москви він назвав Шанхай, Лондон і Нью-Йорк. "Зацікавлені сторони повинні надати нам податкові пільги та державну підтримку", - підкреслив принц.

Згідно з оцінками місцевих експертів, будівельники найвищої будівлі в світі зіткнуться з низкою складних проблем. У їх числі доставка води на останні поверхи висотки, що вкрай складно з економічної і технічної точки зору. Вартість спорудження хмарочоса також вражає уяву і буде обчислюватися в мільярдах доларів, передає ИТАР-ТАСС.

За задумом проектувальників, вежа повинна обійти нинішнього чемпіона Burj Khalifa в еміраті Дубай заввишки 828 метрів. Вона також кидає виклик кілометровій вежі в Саудівській Аравії, яка повинна бути добудована в 2017 році. Зазначимо, що раніше саме Kingdom Tower планувалося побудувати висотою 1,6 кілометра, проте пізніше проект був переглянутий у більш скромну сторону. Кілометровою будівлею має намір також обзавестися Азербайджан.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1825 | Додав: adminA | Теги: найвища будівля світу, Москва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]