21:51
Середземноморський стиль у вашому інтер'єрі
Якщо вдома хочеться відтворити атмосферу відпочинку і моря, то придивіться до середземноморського стилю. Він передбачає відсутність розкішних, химерних і громіздких елементів декору. Тут спостерігається повна помірність, яка відбивається на шикарному поєднанні деревини та кованих меблів. Також в інтер'єрі присутні біло-блакитна клітка, предмети з морською тематикою, застосовуються натуральні тканини, кераміка і дерево. Кольори - блакитний, сірий, білий, зелений.

Батьківщина стилю - Греція, Туреччина, Іспанія. Кожна країна додала щось своє, тому стиль став таким унікальним. Його історія налічує лише 50 років, тому таке оформлення можна вважати досить молодим. Стиль вибирають ті, хто цінує елегантність і одночасно простоту.

Середземноморський стиль не завжди однаковий, у ньому поєднується кілька течій, які відрізняються дрібними деталями. Європейцям більш до душі італійський і грецький стиль, такий інтер'єр сприймається на диво простим і вишуканим.

Для середземноморського стилю властиво застосування меблів ручної роботи. Шикарно виглядають меблі з червоного дерева, а також мореної сосни. Можна використовувати столики з мармуровими стільницями, стільці, які плетуться з тростини, а також відкриті полиці.

Для відтворення стилю допускається використання тільки натуральних матеріалів. Бажано кімнати прикрашати очеретяними циновками, римськими шторами, зовнішніми ставнями, жалюзями. У такому будинку немає показної розкоші. Бажано декорувати приміщення креативними черепашками, статуетками, морськими камінчиками, серветками та мереживом.

Шикарно впишеться в інтер'єрі груба настінна штукатурка, а також інші фактурні матеріали. Стіни або камін на кухні викладаються цеглою червоного відтінку. Підлогове покриття - це керамічна плитка, фризи. Стіни, стеля краще оформити фактурними матеріалами. Вишуканість стилю можуть підкреслити розписи, мозаїчні плитки, штукатурки. Стіни фарбуються цікавими фарбами одного тону, також прикрашаються панелями з темної деревини.

Грецький середземноморський стиль відрізняється переважанням жовтих, смарагдових і синіх, зелених відтінків, а італійський сприймає більш теплі тони - теракотовий, кремовий і цегельний.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1901 | Додав: admin | Теги: середземноморський стиль у інтер'єр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]