02:28
Що краще: купити або орендувати офіс?

Перед кожним керівником, який тільки вирішив організувати свій бізнес, виникає питання, яким чином краще всього придбати нерухомість для офісу. В цілому, існує два варіанти: взяти в оренду або купити. І в того, і в іншого способу є свої плюси і мінуси. Їх необхідно дуже детально розглянути, щоб зрозуміти, яким варіантом найкраще скористатися.

Для початку варто сказати про те, що власникові бізнесу, крім нерухомості, належить придбати крісло керівника, столи для співробітників, техніку і багато іншого, що дозволить здійснювати робочий процес. У зв'язку з цим потрібно пам'ятати, що будь-якому починаючому підприємству потрібно буде багато вкладатися. З цієї причини далеко не кожен керівник має можливість відразу придбати нерухомість для своєї компанії. Як показує практика, дуже часто будівлі або приміщення купуються в оренду. Це буде набагато економніше.

При цьому власний офіс дозволяє почувати себе набагато впевненіше і захищеніше. Людина, що займає крісло керівника, вже не буде постійно перебувати в очікуванні, що його можуть попросити з'їхати з займаного простору. До того ж можна сказати і про те, що в купленому приміщенні можна буде проводити абсолютно будь-який ремонт. На жаль, при оренді далеко не завжди вдається провести ті ремонтні та оздоблювальні роботи, який бажає власник компанії. А проводити дані процедури буває вкрай необхідно, оскільки далеко не завжди приміщення орендуються у щойно збудованому новенькому офісному бізнес-центрі.

При цьому, якщо орендувати нерухомість в старій будівлі, то буде ймовірність того, що крісло керівника, а також інші меблі купувати не доведеться, оскільки багато організацій здають кімнати для офісів разом з тими чи іншими меблевими атрибутами. Але тут же знову потрібно бути гранично пильними, так як за псування майна доведеться розплачуватися. У цьому сенсі набагато вигідніше було б відразу придбати всі потрібні предмети меблів для роботи. Якщо компанія надалі вирішить зробити переїзд, то їй не потрібно буде вже турбуватися про дане питання.

Коли фірма вже буде отримувати стабільний прибуток, власник може задуматися над тим, щоб придбати власне приміщення і ні від кого не залежати. Але в черговий раз тут слід підкреслити, що покупка нерухомості є дуже дорогим задоволенням. Тому вибирати будівлю потрібно дуже уважно і враховувати при цьому її місце розташування, а також те, як виглядає споруда, і те, яка в неї внутрішня обробка.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1510 | Додав: abel | Теги: як вибрати офіс, купити офіс, меблі для офісу, орендувати офіс, офіс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]