15:09
Що варто знати про гідроізоляцію фундаменту

гідроізоляція фундамент Тільки якщо гідроізоляція фундаменту виконана правильно, будинок зможе простояти дійсно довго. Тому саме покриття фундаменту гідроізоляцією вважається одним із найважливіших етапів при будівництві.

Ні для кого не секрет, що на фундамент завжди негативно впливає вода. Це можуть бути дощові опади, тала вода або просто ґрунтові води. Однак вони постійно впливають на бетон. Якщо гідроізоляційне покриття не забезпечує якісного захисту, в будинку ніколи не буде достатньо тепло та комфортно – мікроклімат різко порушується. Звичайно, це не лише скоротить термін служби будинку, а й стане причиною появи грибка та плісняви на стінах у житлових приміщеннях. Якщо йдеться про приватний будинок з підвалом або цокольним поверхом, то можна з упевненістю сказати, що тут буде накопичуватися вода, здатна зіпсувати речі, що зберігаються в цьому приміщенні.

Отже, будь-який розумний власник приватного будинку приділяє особливу увагу встановленню правильної та якісної гідроізоляції.

гідроізоляція фундамент

Найчастіше гідроізоляцію ділять на два види – вертикальну та горизонтальну. Основною метою вертикальної є захист стінок стрічкового фундаменту від впливу вологи. Горизонтальна використовується на тих ділянках, де стіни стикуються із фундаментом.

Гідроізоляція має відповідати певним вимогам. Звичайно, насамперед це якісний захист від поверхневих та ґрунтових вод. І якщо ґрунтові води залягають близько до поверхні далеко не у всіх регіонах нашої країни, то поверхневі води у вигляді опадів або талої води присутні у будь-якому місці. Тому забезпечити захист фундаменту від них слід за будь-якого будівництва. Додатковим захисним елементом може стати вимощення бетону навколо будинку з ухилом.

При використанні сучасних будівельних технологій певні вимоги щодо гідроізоляційного захисту пред'являються не тільки до самого фундаменту, а й до підлог та стін фундаменту, а також цоколя. Тому у гідроізоляційного шару має бути мінімум розривів – він повинен мати найбільшу цілісність, щоб забезпечити найкращу захищеність.

Найчастіше гідроізоляцію укладають на конструкцію з боку впливу максимального рівня гідростатичного натиску, тобто зовні.

Втім, якщо рівень підземних вод може досягати глибини встановлення фундаменту, то останній потребує всебічного захисту. В цьому випадку дуже важливо дізнатися, на якій глибині заливатиметься фундамент і співвіднести цю глибину з максимальним рівнем ґрунтових вод. За дуже високого рівня, рекомендується використовувати не тільки якісну гідроізоляцію, але й проводити спеціальні дренажні роботи, які зможуть відводити надлишок води від конструкцій.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 288 | Додав: admin | Теги: гідроізоляція, фундамент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]