22:28
Шпаклівка або штукатурка?
Сама об'ємна робота - це вирівнювання стін і стель. І при виборі матеріалу для будівництва виникає питання- шпаклівка або штукатурка?

Штукатурку застосовують для ліквідації сильних нерівностей, шпаклівку ж використовують для остаточного, тобто невеликого вирівнювання.

Всі штукатурки можна поділити на 2 великі групи: цементні і гіпсові. Цементна штукатурка дешевша, але для оздоблення свого житла такий матеріал краще не використовувати.

При обробці гіпс набагато зручніший, виходить більш якісне і красиве покриття, яке може застосовувати без подальшого шпаклювання, а також гіпс створює хороший мікроклімат всередині кімнати, тому що він створює непогану тепло- та звукоізоляцію.

Шпаклівки відрізняються між собою по білизні і по рівності одержуваної поверхні. Щоб отримати максимально рівну і білу поверхню, то краще використовувати гіпсові шпаклівки, на основі ПВА.

У сухих кімнатах вимоги до шпаклівки мінімальні. Можна використовувати будь-який вид шпаклівки.

При високій вологості не можна використовувати гіпсові матеріали. При вирівнюванні стель шпаклівка повинна бути максимально якісна і повинна володіти збільшеною адгезією.

Але найжорсткіші вимоги пред'являються таки до фасадних шпаклівок. Крім звичайної адгезії і білизни у них також має бути присутня атмосферостійкість, тобто матеріал повинен протистояти атмосферним впливам.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1811 | Додав: admin | Теги: штукатурка, шпаклівка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]