16:07
Шпалери лінкруста - аристократичний шик в інтер'єрі

Шпалерам лінкруста більше ста років і вони користуються великою популярністю у всьому світі. Шпалери лінкруста складно назвати шпалерами. Вони схожі на рельєфну ліпнину, але клеяться до стінової поверхні точно так само, як звичайні шпалери.

Вперше цей обробний матеріал був винайдений англійцем і досі його аналогів не існує. У позаминулому столітті в якості обробки використовували ліпнину з гіпсу, що коштувала вельми дорого. В якості альтернативного варіанту були придумані шпалери лінкрусту, які через свою низьку вартість, екологічності, легкості і відмінної якості відразу припали до душі багатьом споживачам.

Шпалери лінкрусту представляють собою щільний оздоблювальний матеріал на паперовій або тканинній основі. Поверхня шпалер буває як гладкою, так і рельєфною. Технологія виробництва матеріалу залишилася аналогічною з часу його винаходу і першого випуску. На поверхню тканинного або паперового полотна наноситься в'язкий гель, до складу якого входить смола деревної муки, віск, крейда, лляне масло, каніфоль. Потім полотно з гелем при високій температурі піддається тисненню і охолоджується. На готовий матеріал за допомогою масляної або водоемульсійної фарби наносяться різні орнаменти та візерунки, після чого еластичні гіпсові шпалери скручуються в рулони і відправляються на продаж.

До мінусів шпалер лінкрусту можна віднести їхню високу вартість і нестійкість до низьких температур. До основних достоїнств шпалер відносяться міцність, зносостійкість, екологічність, еластичність і термостійкість. Крім того, гіпсові шпалери відмінно тримають рельєфний візерунок, не дають усадку, прості в догляді і не вимагають особливих навичок в процесі обклеювання стін. Технологія використання аналогічна обклеюванню стін традиційними важкими шпалерами. Шпалери лінкрусту за достоїнством оцінять любителі атмосфери статусу, розкоші і особливого шику в домі, а з використанням художнього розпису та професійного декорування стін приміщення можна перетворити на справжній дизайнерський шедевр.

При правильному підході лінкруст наповнює житлове приміщення витонченістю, атмосферою спокою і величі одночасно. Багато багатих людей - бізнесмен, політиків, представників богеми, віддають перевагу шпалерам лінкрусту для обробки своїх домоволодінь та офісних приміщень. Матеріал відмінно підходить для декору різних за стилем і призначенням приміщень. Гіпсовими шпалерами прикрашають стіни приватних будинків, готельних номерів і респектабельних холів, а також використовують в оздобленні меблів і для створення декоративних елементів для стель.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 2142 | Додав: admin | Теги: шпалери лінкруста | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]