15:28
Штукатурити треба, але як: відповіді на три найактуальніших "штукатурних" питання

Навряд чи знайдеться багато приміщень, де вже не проведені, не потрібні або не плануються штукатурні роботи. Причому затребувані вони в будь-яких проявах: як вирівнювання, захисний шар і додатковий ізоляційний, підготовка до декору поверхонь або ж самостійне естетичне оформлення (декоративні склади).

А ось питання більш актуальні і які хвилюють багатьох — це:

  • виконати дану роботу самостійно або ж залучити фахівців-штукатурів;
  • якого виду складам віддати перевагу (гіпсовим, традиційним цементним, вапняним, інноваційним магнезіальним);
  • як, в цілому, максимально економічно, якісно, швидко провести оштукатурювання?

Відносно першого моменту: якість виконання даного процесу визначає і довговічність, і експлуатаційні характеристики, і міцність. Причому як самого штукатурного шару, так і подальшого декоративного покриття. Плюс витратність всієї обробки. Адже якщо оштукатурювання виконано правильно, особливо гіпсовим складом за допомогою машинного нанесення, у наступних - підготовляють шарах і шпатлюванні потреби може й не виникнути. І навпаки.

Тому краще не експериментувати і запросити кваліфікованого фахівця. Причому шукати їх ефективно за допомогою того ж "сарафанного радіо" або інтернетного. Тобто на незалежних профільних сайтах - каталогах (бази даних), де штукатури і представники інших спеціалізацій можуть розміщувати і свої контакти, і портфоліо, і прайси. Оскільки ресурс - незалежний і в рекламі конкретних фахівців не зацікавлений, клієнти мають можливість розміщувати реальні відгуки щодо якості та повноти виконаних робіт. Що також допоможе і "підстрахуватися", і визначитися з конкретним підрядником.

Щодо другого моменту (вибір типу складу) багато чого визначається початковим станом поверхонь, ступенем їх кривизни, наявності/відсутності дефектів, видом планованої обробки, технологією і роком споруди будівлі та інше. Так, процес гасіння, властивий вапняній штукатурці, що може тривати до 4 -х місяців, а також низький ступінь міцності не дозволяють використовувати даний склад на новозбудованих об'єктах (при усадці сильно тріскається і обсипається).

В цілому, найбільш оптимальний у співвідношенні підсумкової якості, загальної вартості та експлуатаційних характеристик варіант для робіт внутрішніх на сьогодні - гіпсовий склад. Причому наноситься саме машинним способом. Це екологічно, практично, швидко, відчутно якісно (в порівнянні з ручним способом), довговічне і в підсумку, вельми економічно. Така технологія і буде відповіддю на третє актуальне питання.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1428 | Додав: abel | Теги: штукатурити, поштукатурити, штукатурка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]