20:30
Шувалов заманює на острів Російський, обіцяючи житло вдвічі дешевше

Вартість квадратного метра житла на острові Російський для викладачів і вчених буде приблизно вдвічі менше, ніж у Владивостоці, заявив в четвер перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.

"Федеральна влада безкоштовно і безоплатно передає 70 гектарів землі житлово-будівельному кооперативу" Острів ", що складається із співробітників Далекосхідного федерального університету та Далекосхідного відділення РАН. За рахунок цього буде істотно знижена вартість майбутнього житла. Зараз ціна одного квадратного метра житла у Владивостоці перевищує 100 тисяч рублів. Ми хочемо, щоб для членів ЖБК "Острів", у якому стоять викладачі та вчені, вона була менше 45 тисяч за квадратний метр ", - сказав Шувалов, якого цитує РІА" Новости ".

За його словами, на острові планується побудувати близько 10 тисяч одиниць житла, з яких 10% становитиме індивідуальне, 30-40% - малоповерхове житло, а решта - багатоквартирні будинки.

"Проект потрібно зробити дуже швидко", - сказав перший віце-прем'єр гендиректору Федерального фонду сприяння розвитку житлового будівництва Олександру Браверману. Той відповів, що ескізи будуть готові вже в грудні, а після їх схвалення владою буде запущена конкурсна процедура з пошуку проектувальника.

"Потім узгодження, але в липні - серпні планується приступити до будівництва", - сказав глава фонду.

Шувалов відзначив, що проект передбачає також вирішення проблеми водопостачання острова Російський.

"Проект вже є. На його реалізацію передбачено з федерального бюджету виділити 2 мільярди рублів. Фінансування розпочнеться ще в першому кварталі 2013 року", - сказав перший віце-прем'єр.

Нагадаємо, на острові Російський у вересні 2012 року проходили основні заходи саміту АТЕС. До цього Росія кілька років забудовувала острів. Зокрема, до острова були підведені два скандальних мости вартістю десятки мільярдів рублів, нові злітні смуги і дороги до них, корпус університету, вкладені гроші в комунальну інфраструктуру і косметичний ремонт фасадів будинків, розташованих по трасі проїзду гостей саміту.

Військові землі в Примор'ї забудують житлом

Близько 400 ділянок Міноборони будуть передані Приморському краю для житлового будівництва та зведення соціальної інфраструктури, повідомив перший віце-прем'єр Ігор Шувалов на нараді про використання земель і майна Міноборони в Приморському краї. У ньому також взяли участь глава Міноборони Сергій Шойгу і міністр регіонального розвитку Ігор Слюняев, додає "Газета.Ru".

Всього Приморському краю повинні перейти 100 тисяч га земель Міноборони, у тому числі 6000 у Владивостоці. За словами директора Альянсу будівельників Примор'я Сергія Федоренка, генплан міста передбачає збільшення площі земель, придатних для будівництва, на 7 тисяч гектарів тільки до 2025 року. Тепер ця площа буде розширена. Крім того, цивільним властям перейдуть ділянки сільгосппризначення, які перебувають у віданні військового відомства і не використовувані в цілях безпеки і оборони.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1740 | Додав: adminA | Теги: острів Російський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]