18:02
Скандальна вілла Берлусконі чекає нового господаря


Колишній прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі ніяк не продасть приналежну йому на Сардинії віллу Certosa, що прославилася скандально відомими вечірками. Повідомлення про продаж вілли з'явилися ще в 2009 році, але відповідний покупець досі не знайшовся. Вілла оцінюється в 500 мільйонів євро.

Як пише лондонська The Sunday Times, на покупку вілли претендують неназваний британський мільярдер, який має девелоперський бізнес класу люкс, принци і еміри із Саудівської Аравії й Катару, а також два російських мільярдери, один з яких, імовірно, близький до Володимира Путіна.

За інформацією La Nuova Sardegna, росіяни (їх імена не називаються) пропонують за віллу 500 мільйонів євро. Агентство нерухомості Idra, керуюче власністю колишнього прем'єр-міністра Італії, серйозно думає над їхніми пропозиціями. Передбачається, що новий власник Certosa зможе влаштуватися на віллі на початку наступного року.

Берлусконі придбав віллу Certosa (в перекладі з італійської - "обитель, монастир") в 1980-і роки, нагадує "Комерсант FM". Вона займає площу 80 гектарів. На її території розташовані три невеликі вілли, сім басейнів, театр і парк з озером, штучними вулканами і пальмами. Є також піцерія та магазин морозива. Головна вілла, призначена виключно для Берлусконі, розташована на Смарагдовому узбережжі острова і налічує сім спалень. Другою віллою користуються діти колишнього прем'єр-міністра, в третій розміщуються високопоставлені гості. Серед них, як повідомляє сардинська газета, був і Володимир Путін.

Сільвіо Берлусконі вирішив розлучитися з віллою ще в 2009 році, коли іспанська газета El Pais опублікувала фотографії з однієї з вечірок на віллі. На фотографіях були присутні не тільки дівчата легкої поведінки топлес, але й, наприклад, оголений екс-прем'єр-міністр Чехії Мірек Тополанек. Всього папарацці вдалося зробити 7 тисяч знімків. За словами ріелтора Клаудіо Джунтолі, на якого посилається The Sunday Times, в кінці 2009 року Сільвіо Берлусконі майже уклав угоду з наслідним принцом емірату Абу-Дабі, але вона зірвалася, оскільки один з італійських дипломатів заговорив про неї публічно. Тоді кронпринц готовий був заплатити за віллу 450 мільйонів євро.

Тим часом найдорожчою в світі віллою вважалася вілла Leopolda на Блакитному березі, побудована бельгійським королем Леопольдом в 1902 році. У 2008 році вона була продана за 500 мільйонів євро. За інформацією газети Nice Matin, покупцем виступив російський олігарх. Спочатку повідомлялося, що її планував купити Михайло Прохоров, потім у пресі ходили чутки, що покупцем виявився Роман Абрамович.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1750 | Додав: adminA | Теги: Сардинії віллу Certosa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]