22:30
Справа з навантажувачем піде швидше
Сьогодні різноманітна будівельна техніка є просто незамінною і там, де зводять будинки і споруди, і на сільськогосподарському підприємстві, і в великому супермаркеті. Один із таких варіантів – навантажувачі.

Іще ці машини називають навантажувальними машинами. Бувають вони і самохідними, и причіпними, стаціонарними. Головне їх призначення – це захоплення, навантаження, укладка або переміщення. Вони з легкістю можуть працювати як зі штабелями, сипкими відвалами, так і грудковими або поштучними вантажами. Широко розповсюджені ківшеві або грейферні навантажувачі.

Ківшеві навантажувачі на відмінно механізують дуже багато процесів. Так, наприклад, в підземних умовах він з легкістю може виконувати навантаження маси гірничої. Такий навантажувач може працювати і там де є виробки з рейками. А грейферна модель такої спецтехніки призначена для роботи з великогрудковими вантажами.

Велике значення в класифікації навантажувачів мають двигуни. Саме від них залежить працює ця спецтехніка на електриці чи на дизельному паливі або бензині.

Автонавантажувач

Цей вид спецтехніки якраз призначений для роботи на бензині, дизельному паливі, користуються популярністю і гібридні рішення з бензиново-газовим двигуном. Така техніка – самохідна, призначена вона для виконання підйомно-транспортних функцій. Так, наприклад, з її допомогою можна вантажі скласти в штабелі, які можуть досягати в висоту і 7 метрів.

Перші автонавантажувачі побачили світ на початку 20 століття. В 1906 році перша платформа, яка працювала на електричному приводі і перевозила багаж, була презентована Pennsylvania Railroad. Щодо вилочних навантажувачів, то перший їх зразок з’явився в 20-их роках минулого століття. Працювали над його розробкою декілька компаній відразу з пропискою в США і Европі. Не залишилась осторонь і Перша Світова війна. Постійно не вистачало робочих рук, тому і прагнули розробники компенсувати це технікою. Що характерно, за справу взялося відразу декілька компаній, які хотіли попри все механізувати значну частину складських операцій.

На радянському просторі перші навантажувачі з’явились лише в середині 20-го століття, вони були зроблені в Болгарії. Та минуло не так багато часу, як на ринку з’явились навантажувальні машини з Японії. Ціни у східного виробника були приємними, та і якість товару – відмінною.

Сьогодні на ринку України представлені десятки моделей навантажувачів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1862 | Додав: admin | Теги: навантажувачі, будівельна техніка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]