21:09
Справи кухонні: поради як вибрати хорошу духову шафу
Якщо ви хочете насолоджуватися чудовою домашньою випічкою, то в цьому питанні вам просто необхідна хороша духова шафа. Але є питання: а як її правильно вибрати? Отже, давайте дивитися разом!
Духова шафа буває залежною і незалежною

Залежна духова шафа управляє варильною панеллю і розташована строго під цією ж панеллю: загалом -то, це подібність звичайної духовки біля плити. У залежної духової шафи є обмеження, наприклад - і варильна панель і духова шафа повинні бути одного виробника!

Незалежна духова шафа є найбільш поширеною моделлю, оскільки має низку незаперечних переваг. По-перше, вона сумісна з абсолютно будь-якою варильною панеллю. По-друге, її можна розташовувати в будь-якій частині вашої кухні, що особливо зручно в малогабаритних кухнях. По-третє, незалежні плити діляться на плити з конвекцією і без неї.

Конвекція - це рівномірний розподіл температури по всій поверхні продукту за допомогою спеціально вбудованого вентилятора (це по-простому).

У сучасних незалежних духовках є навіть режими пароварки і мікрохвильової печі, плюс маса спеціальних програм для приготування будь-якої їжі!

Статичний духова шафа без конвекції оснащена двома-трьома нагрівальними елементами (тени), плюс має три режими для приготування їжі.

Духова шафа з конвекцією - це справжній помічник для справжніх господинь! Оснащена 2-4 нагрівальними елементами, плюс є вбудований вентилятор в задній стінці шафи. Додайте сюди ж з десяток режимів для приготування їжі і отримаєте не шафу, а цукерочку!

До речі: саме завдяки вбудованому вентилятору ви отримуєте можливість приготувати найскладніші страви, які раніше були вам просто недоступні через недосконалу духовки.

Але і це ще не все. Адже всім відомо, що після приготування, наприклад - качки з яблуками, нутрощі шафи покриваються жирними бризками. А скільки мороки з очищенням поверхні від жиру - ви й самі знаєте, вірно? Так от, виробники саме незалежних духових шаф подбали про те, що полегшити вашу працю: придумана спеціальне - каталітичне - очищення духовки! Що це означає?

Все просто: дверцята шафи блокується і духовка розігрівається до такої температури, що весь бруд і жир просто вигоряють. Попіл, що залишився, протирається ганчіркою і — готово!

Власне кажучи, виходячи з того, що ви сьогодні дізналися, ви завжди можете запитати у продавця- консультанта, чи має духова шафа всі ті елементи, які цікавлять вас. Вдалого вибору!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1653 | Додав: admin | Теги: духова шафа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]