17:41
Стандартні функції спліт-систем

Підбираючи модель спліт-системи, ми досить часто забуваємо про те, що робимо це для того, щоб можна було підтримувати задану температуру в конкретному приміщенні. Як тільки ми дізнаємося про можливості тієї чи іншої моделі, то все більше питань з'являється. І дійсно, досить складно вибрати саме те, що нам потрібно серед розмаїття пропозицій, а найголовніше - можливостей сучасних систем. Читаєш і дивуєшся: як багато можуть робити сучасні моделі, представлені такими компаніями як Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Panasonic, Hitachi. Але, за великим рахунком, підхід-то залишається сталим: навіщо будуть потрібні різні супер функції, якщо кондиціонер погано справляється з найголовнішою - надійно утримувати в приміщенні задану вами температуру.

Метою даної статті не є вишукування причин, через які немає сенсу купувати дорогі спліт-системи преміум класу. Мало того, якщо є фінансові можливості, то купувати потрібно саме їх, про що написано чимало розумних статей і рекомендацій. Основним нашим завданням буде визначення так званих стандартних функцій спліт-систем, які є як у дорогих преміум моделей, так і у більш скромних представників середнього і економ класів.

1. Найбільш важливою є функція автоматичної підтримки заданого температурного режиму. Це повинні робити всі системи, незалежно від їхнього класу. У більш дорогих моделей цей процес практично автоматизований, що забезпечує кращу стабільність температури і можливість автономної роботи.

2. Очищення повітря є обов'язковою функцією для будь-якої системи, для цього в них є різні фільтри. У більш дорогих моделях встановлюються різні фільтри тонкого очищення, і, тим не менше, навіть "найкрутіші" спліт-системи з "супер" фільтрами поступаються за якістю очищення спеціальним побутовим очисникам повітря.

3. Наявність режиму вентиляції, який здійснюється тільки роботою внутрішнього вентилятора, дозволяє більш рівномірно розподілити повітря в приміщенні. Найбільш ефективною ця функція є взимку при включенні центрального опалення. Дозволяє швидко перерозподілити тепле повітря, яке нагрівається опалювальними батареями.

4. Уміння осушувати, або навіть "сушити" повітря, у більшості спліт-систем пояснюється принципом їхньої роботи, і, на жаль, відбувається навіть тоді, коли це не дуже вже й потрібно. Саме тому рекомендується застосування спеціальних зволожувачів повітря, особливо в період опалювального сезону, коли в квартирах тепло створюється батареями центрального опалення.

5. Можливість зміни напряму повітряних потоків є у всіх кондиціонерах. Природно в більш дорогих моделях цей процес практично повністю автоматизований, і повітря розподіляється у всіх напрямках хитними у відповідному режимі жалюзі. Ну, а в більш дешевих моделях цей процес можна вибрати і налаштувати вручну.

6. Наявність нічного режиму дозволяє плавно знизити температуру на кілька градусів протягом декількох годин, після чого система відключиться. У більш дорогих моделях ця функція дозволяє понизити, утримувати, а до певного часу підвищити температуру в приміщенні, щоб пробудження стало більш комфортним.

Крім стандартного набору найбільш необхідних і найпоширеніших функцій виробники спліт-систем розробляють і реалізують унікальні функції, властиві саме їхньому бренду. Цілком природним є і відмінність у вартості таких моделей від моделей середнього і економ класів.

У висновку хочеться сказати, що визначення набору функцій спліт-системи є індивідуальним, і кожен покупець повинен вирішити сам, яка із запропонованих на нашому ринку систем, і який набір функцій, підійде йому більше від інших.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1501 | Додав: abel | Теги: віибір спліт ситсеми, вибір кондиціонера, спліт система, кондиціонер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]