22:02
Ставок: планування водойми

Провести правильне планування — головна запорука успіх справи. Необхідно пам'ятати про це, щоб не переробляти роботу. Обміркуйте кожен крок, адже робота чекає трудомістка, якщо раптом буде витікати вода зі ставка.

Виберіть, який тип водойми ви хотіли б спорудити. Може це буде декоративний ставок з безліччю різних рибок або, природна водойма з болотистою зоною берега. Природний ставок вимагає менших фінансових і фізичних витрат. Візьміть за зразок ставок в дикій природі, він унікальний сам по собі, не варто поміщати в такий ставок золотих рибок або додавати до природних декораціям фонтанчики.

Якщо ви маєте намір спорудити декоративну водойму, - фантазії немає меж. Можна обійтися без прибережної болотної зони. Найчастіше по краю такого ставка висаджують лілії. В ставок випускають золотих рибок, розміщують різні декоративні статуетки і фігурки. Якщо рельєф місцевості має ухил, то можливість струмка не виключається.

Скільки місця відвести під ставок? Міні-ставочок, розміром близько 2,5 метри на три, зажадає більш ретельного догляду. Інтенсивність забруднення в ньому набагато вища, ніж наприклад, в маленькому ставку площею 3 - 5 м². До середніх ставків відносять водойми площею від 5 до 15 м², ставки понад цих показників вважаються великими. Відповідно, чим більша площа ставка, тим глибше він має бути.

Постарайтеся не планувати ставок поблизу сусідньої ділянки, так як не факт, що сусіди будуть враховувати необхідні вимоги до експлуатації вашого водоймища (наприклад використання отрутохімікатів для боротьби з шкідниками, або насадження небажаної рослинності поруч зі ставком).

Виберіть найбільш естетичне місце для водойми. Навряд чи вона буде добре виглядати між грядок з цибулею і морквою.

Форма ставка залежить від його розташування. Для спрощення візуального сприйняття майбутнього ставка, розкладіть мотузку в тій формі, в якій ви його собі уявляєте. Місце обгородіть кілочками, придивіться. Вас повинен влаштовувати вид, що створився навколо, адже ставок - це місце відпочинку.

Якщо ви розташували водойму на схилі, не слід забувати про те, що згодом земля осяде. Приготуйте землю для підсипки та зміцнення країв. Можна по краях викласти каміння різної величини, форми і кольору. Або надати стиль однойменними конфігураціями. Вирішувати, безсумнівно вам, якщо ви не впевнені в правильності своїх дій, завжди можна звернутися до ландшафтного дизайнеру за допомогою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1826 | Додав: abel | Теги: водойма, планування водойми, ставок, планування ставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]