19:50
Стелимо лінолеум: поради щодо укладки

Лінолеум - давно відомий і широко використовуваний матеріал для настилу. Його властивості, серед яких - імітація інших видів будівельних матеріалів, гігієнічність, зносостійкість, - здобули йому заслужений успіх. Важливо й те, що процес його укладання під силу майже кожному. Достатньо мати елементарні навички роботи з інструментами.

Крім звичайних ножівок і молотків, буде потрібно мати в наявності (купити або взяти на час у сусіда) такі пристосування:

• розкрійний ніж з гострими змінними лезами;
• рифлені металеві шпателі (великий і малий) - для роботи з клеями, мастиками;
• річний валик - для видалення здуттів лінолеуму;
• дві дерев'яні, пластикові або металеві лінійки довжиною один і два метра - для точного розкрою матеріалу.

Приступаючи безпосередньо до укладання підлогового покриття, слід:

  1. оцінити можливість збереження старого покриття. Якщо основа рівна, без вад, то можна буде зробити тільки ретельну чистку і почати стелити лінолеум;
  2. звільнити кімнату від меблів, плінтусів та інших предметів, що створюють перешкоди;
  3. зробити план приміщення з вказівкою точних розмірів, з урахуванням всіх ніш і виступів.

Неодмінною умовою монтажу нового підлогового покриття буде реставрація поверхні підлоги. На бетонній підлозі після зняття старого лінолеуму слід ліквідувати відколи, тріщини та інші нерівності. При необхідності потрібно вирівняти його поверхню. Дерев'яний статевий настил, можливо, зажадає додаткового зміцнення лаг і мостин, усунення їхнього скрипу та рухливості.

До підбору лінолеуму теж потрібно поставитися серйозно. Залежно від місця його розкладки, від обсягу людського потоку, матеріал вибирають за його експлуатаційними властивостями (зносостійкість, звукоізоляція, товщина верхнього шару). Природно, не на останньому місці стоїть вибір і за кольоровою палітрою, і за малюнком. Ціна теж має певне значення.

Сьогодні обрати в спеціалізованій торговельній точці потрібний за якостям, відтінкам, фактурі і розмірам рулон не складає особливих труднощів. Вашій увазі представлений великий вибір самих різних за типами і видам рулонів. Знаючи істинні розміри кімнати і її особливості, можна обійтися мінімумом внутрішніх швів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1563 | Додав: admin | Теги: стелимо лінолеум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]