10:49
Стиль ампір в інтер'єрі

Батьківщиною стилю ампір є Франція. Найяскравішим представником 19-го століття безсумнівно можна назвати непереможного і загадкового Наполеона Бонапарта. Великий полководець служить яскравим відображенням своєї непростої і великої епохи. Саме після походу Наполеона в Єгипет, у Франції виникла мода на різні єгипетські елементи в інтер'єрі, зокрема орнаменти.

Стиль ампір відрізняють самобутність, урочистість і неповторна чарівність часу. До його відмінних ознак, як правило, відносять: бронзові деталі, колони, консолі, використання позолоти, дорогі матеріали, безліч дзеркал, пілястри, масивні меблі, хитромудрі прикраси. Крім того, на стиль ампір величезний вплив справило античне мистецтво.

Позолота та чорний глянцевий колір ідеально підходять для стилю ампір. Їхнє поєднання в обробці меблів робить інтер'єр гармонійним і впорядкованим, вносить в навколишній простір безтурботність. Вкрай важливим для стилю ампір є насиченість кольору. Плоскі елементи фарбуються в різні яскраві кольори (червоний, зелений). Кольори обов'язково повинні бути глянцевими. Тут на допомогу приходять глянцеві фарби і спеціальні лаки. Крім того, на плоских елементах часто розміщуються різні трофеї, знамена та інша атрибутика воєнного часу.

Для декору інтер'єру, виконаного в стилі ампір, використовується величезна кількість різних прикрас, безліч дзеркал, які зустрічаються всюди: на дверях, стінах, стелі, меблях. Золото є неодмінним атрибутом даного стилю. Позолота в декорі покликана позначити розкіш і багатство господаря помешкання.

Меблі для стилю ампір бажано підбирати в єдиному стилі. Це необхідно, щоб інтер'єр виглядав завершено, цільно і унікально. Вигадливі хитромудрі меблі, підходять скоріше для музеїв, не відрізняється зручністю і функціональність. Однак, необхідні для підтримки величного стилю ампір. Як матеріали використовується мармур, червоне дерево, прикраси з бронзи. Меблі багато прикрашені химерними барельєфами, фігурками сфінксів, грифонів, лапами лева замість ніжок. У спальні величезне значення відводиться ліжку. Як правило, воно неймовірних розмірів з вигадливими барельєфами і єгипетськими статуетками.

Любов до античності, до всього французького, інтерес до далекого минулого, бажання справити враження на гостей цілком можуть привести до того, що забезпечена людина захоче виконати інтер'єр в своєму будинку в цьому стилі. Холодний, мужній, неймовірно помпезний стиль ампір увібрав в себе риси тієї неймовірної епохи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1668 | Додав: abel | Теги: інтер'єр, стиль ампір в інтер'єрі, стиль ампір | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]