22:52
Стиль рококо в інтер'єрі


Стиль рококо в інтер'єрі народженням своїм зобов'язаний Франції. Його заснування припало на 30 - роки вісімнадцятого століття і призвело до того, що стиль швидко став популярним в Італії, Англії, Австрії, Німеччини. Слід зазначити, що для будинку в подібному стилі потрібні керамічні блоки і керамічна черепиця, подібні до таких, які можна побачити тут.

Стилю рококо в інтер'єрі притаманний настрій веселощів, витонченості і легкості адже його справжніми творцями, а потім і фанатичними шанувальниками, були справжні французькі аристократи. Хоча цей стиль називають ще "стилем Людовика XV” але все, же він є символом розкоші і багатства, його головна характерна ознака - це подвійна С-подібна вигину.

Так ось саме в цей час утворилося падуга (плавний напівкруглий перехід), яка легко пом'якшувала кут між стелею і стіною, при цьому прикрашалася витонченим рельєфом. Стиль рококо в інтер'єрі змінив стиль бароко, отже, він відійшов у невеликому ступені від властивих бароко правильних і плавних ліній: в рококо з'явилася невелика кривизна.

Також даний стиль можна дізнатися і побачити по так званому «рокайль» - цікаві елементи декору у вигляді невеликої раковини. "Рокайль” можна побачити практично скрізь, він чітко помітний в оформленні стін, стель і плафонів. Також цей елемент нерозривно прив'язаний до квіткових композицій, стрічок, які виготовлені з гіпсу.

У стилі рококо в інтер'єрі - застосовуються дзеркала, причому їх кількість може бути, досить значною. Дзеркала часто вішають один навпроти одного, що добре сприяє візуальному розширенню вашого приміщення. До речі, рами дзеркал варто оформляти пишно і витіювато.

Такий стиль воліє приглушену колірну гаму, а не пихаті і викликаючі відтінки. Найактуальнішою колірною палітрою вважаються такі, як відтінки світло-блакитного, сірого, охри і перламутру.

Вибираючи меблі, велика увага приділяється її комфортності та зручності у використанні. Наприклад, для подібного стилю інтер'єру можна придбати невеликий диван, який оббитий натуральними тканинами, шезлонг і канапе. Для цього найчастіше використовують шовк і ситець. А форма меблів повинна бути обов'язково витримана в правильних формах, тобто потрібно дотримуватися симетричність і малі габарити.

В якості аксесуарів стиль рококо в інтер'єрі сприймає такі штучки, як золочені бронзою годинник, канделябри і елементи інтер'єру, створені народами Японії, Індії, Китаю і Персії, особливо вибирають фарфор. Ще провідними мотивами інтер'єру будуть зображення морської хвилі, її піни, екзотичних рослин і тварин.

Стиль рококо володіє хорошою багатогранністю, він чудово впишеться в будь-який інтер'єр вітальні, спальні і ванної. А в деяких випадках його можна помітити в робочому кабінеті і навіть на кухні, хоча домогтися непростої гармонійності в даному випадку буде досить складно.

В оформленні вітальні потрібно подбати про наявність декоративного каміна (імітація каміна) з підвішеним над ним невеликим дзеркалом у позолоченій рамі, це додасть вашому дизайну нотку аристократизму і респектабельності. А в спальню стиль рококо в інтер'єрі принесе відчуття якоїсь романтики, так як ліжко з балдахіном - це головний атрибут такого напрямку в дизайні.

І останнє в якості підлогового покриття рококо можна використовувати паркет або плитку, а стелю потрібно декорувати витіюватими елементами виготовлених з гіпсової ліпнини або пінопласту. Чаша, раковина, квітка - ці форми ідеальні, підійдуть для люстри в стилі рококо, наявність в ній кришталевих підвісок і лампочок-свічок завершать цілісність образу такого характерного і розкішного стилю.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 4033 | Додав: admin | Теги: інтер'єр, cтиль рококо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]