13:17
Стилі квартирних інтер'єрів

Вибір стилю інтер'єру квартири є свого роду мистецтвом. Кожен власник квартири створює власний дизайн. При цьому не у кожного виходить створити вдалий дизайн. Тому що при обладнані інтер'єру необхідно дотримуватися конкретного стилю виконуючи його головні правила. Саме тому ми більш детально розглянемо, які існують стилі інтер'єру.

Класицизм

У цьому стилі основна увага приділяється античним елементам архітектури. Його виділяє строгість, витонченість, розкіш і велич. У цьому стилі використовується багата декорація, але при цьому він залишається спокійним і стриманим. При обробці застосовуються благородні тони і завдяки своїм високим стелям даний стиль додає відчуття свободи.

Головні компоненти даного стилю - це колони, каміни, величезні люстри, настінний розпис, картини великих розмірів, фестони та інше. Інтер'єр не перевантажується аксесуарами, їх поширюють в помірній кількості. Його властиво прикрашати величезними дзеркалами і колонами.

Меблі виключно з натурального дерева. Вони прикрашаються багатим різьбленням і дорогоцінним камінням, але при цьому мають чітко виражені прямі лінії.

При оздоблення стін використовують декоративну штукатурку, текстильні або вінілові шпалери. Широко застосовуються такі матеріали як камінь, метал і шовк. А житловий простір розділяється на функціональні зони.

Строго вживається м'яка кольорова палітра. Популярним вважається білий, блакитний, золотий і рожевий.

Арт Деко

Це легкий і витончений стиль інтер'єру квартири. Використовуються меблі з хромованою обробкою. Широко застосовуються дерев'яні та керамічні вироби. При цьому вони яскраві і відмінно поєднуються один з одним. Інтер'єр в основному прикрашається фігурками з слонової кістки і шкіри рептилій. Стиль Арт Деко - витончений, легкий і не перевантажений непотрібними аксесуарами.

Стіни виконуються в якості фону для меблів та інших компонентів інтер'єру. Практично не застосовуються розмальовані шпалери.

В основному використовується ненав'язлива палітра. Що стосується яскравих кольорів то вони використовуються при обробці орнаментів.

Модерн

Стиль нагадує рослинний орнамент завдяки застосуванню плавних ліній. Усюди відчувається пластика. Модерн знаменитий своїми вигнутими стелями і асиметричними стінами. Домінує вільний принцип планування.

Меблі використовуються з вигнутими лініями і нагадують рослинний світ. Модерн особливо відрізняється розписом у вигляді флори і фауни. При створення такого стилю потрібно дотримуватися плавність ліній і гнучкість форм, щоб все виглядало в одному мотиві.

Мінімалізм

У цьому стилі максимально відчувається простота і мінімальність. Йому характерно раціональне моделювання житлового простору - такі основні правила стилю Мінімалізм. Використовуються тільки необхідні предмети. Меблі підбираються виключно з плоскою поверхнею. Приміщення такого типу відрізняються великими вікнами, які добре пропускають світло.

Колірна палітра складається з чорного, сірого, і білого кольору. Стіни покриваються однотонними шпалерами або фактурною штукатуркою. Широко використовуються такі матеріали як бетон, пластик і скло.

Мінімалізм створює ілюзію простору. Він розчиняє всі межі предметів і при цьому створює почуття нескінченності.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1456 | Додав: abel | Теги: інтер'єр, стилі інтер'єру, модерн, мінімалізм, Арт Деко, класицизм, Вибір стилю інтер'єру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]