18:12
Створюємо інтер'єр дитячої кімнати

Діти - наше все! І кожен батько хоче, щоб у його чада був у квартирі особистий куточок, а краще - ціла простора кімната. Облаштування дитячої кімнати - відповідальний процес. Тут дитина росте, розвивається і дорослішає, і важливо створити для неї спокійне і безпечне середовище. Дизайн будь-якої іншої кімнати в будинку, створюють спираючись лише на переваги дорослих господарів. Дитяча ж - зовсім інша справа. Це місце де господар - дитина, а значить, в першу чергу, необхідно прислухатися до її побажань. Але при цьому дорослі особливо ретельно повинні стежити за якістю та безпекою предметів інтер'єру. Лаки і фарби повинні бути не токсичними, меблі - міцними та екологічно чистими, меблева фурнітура - надійно вбудована.

Якщо є можливість, то краще всього в дитячій провести ремонт, хоча б косметичний. Розпочати ремонт варто зі стелі. Самий підходящий варіант для стелі - це вапняна штукатурка. На білому фоні стелі можна намалювати улюблених казкових героїв або хмари. Якщо вік дитини вже наближається до шкільного, то можна зобразити на стелі карту зірок, намалювавши її світловідбиваючою фарбою, головне пам'ятати - всі фарби повинні бути не токсичними.

Що стосується стін, то тут фарба не самий кращий варіант, стіни кімнати повинні "дихати", і для цього краще використовувати паперові шпалери. Сьогодні на ринку представлений великий вибір шпалер на будь-який смак і "гаманець". Вирушаючи в магазин, візьміть з собою дитину, щоб вона змогла повною мірою відчути себе господарем своєї території.

Особливо варто приділити увагу висвітленню кімнати. Відблиски, надмірно яскраве світло і різкий перехід від світла до тіні - негативно впливають на зір. Важливо не тільки те, скільки освітлювальних приладів буде в кімнаті, але і те, де і як вони будуть розміщені. Для створення правильного освітлення, необхідно як мінімум три джерела світла, розташованих на різних рівнях. Освітлення повинне бути м'яким і рівномірним.

Вимикачі краще розмістіть на рівні "досяжності" дитини, щоб вона сама могла керувати світлом у своїй кімнаті. Це додасть їй впевненості і зробить більш самостійною. Що стосується колірної гамми інтер'єру дитячої, то тут не варто нехтувати порадами психологів, так як колір сильно впливає на психіку дитини. Безумовно, тут виключені темні тони і надмірно яскраві - все має бути в міру.

При виборі меблів слід пам'ятати, що вони повинні відповідати дитині за розміром. Обов'язкова умова для дитячих меблів - екологічно чисті матеріали. Вони повинні бути надійними та міцними. Сучасні дизайнери пропонують для дитячої модульні меблі. Вони складаються з великої кількості різних компонентів, з яких вибираються необхідні елементи, і створюється індивідуальний набір. Такі меблі дозволяють максимально ефективно використовувати будь-який простір. Особливість таких меблів в тому, що завжди можна докупити відсутні компоненти або замінити одні на інші.

Не варто випускати з виду і такі "дрібниці" як меблева фурнітура. Найчастіше діти не дуже дбайливо використовують меблі, тому слід перевірити, щоб всі ручки і петлі були якісними і надійно закріплені. До речі, меблеві ручки можуть стати яскравим елементом декору. Виконані у вигляді квіточок, зірочок або веселих смайликів, вони щодня будуть радувати господаря кімнати.

Відомий педагог свого часу говорив: "Виховання відбувається завжди, навіть тоді, коли вас немає вдома". Таким чином, від обстановки дитячої кімнати залежить те, наскільки затишно дитина буде себе почувати під час відсутності батьків.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1819 | Додав: abel | Теги: дитяча кімната, інтер'єр, інтер'єр дитячої кімнати, облаштування дитячої кімнати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]