10:37
Сучасні вікна: що обрати

Вікна сьогодні - це активно функціонуюча частина будівельної конструкції, яка добре утримує тепло всередині приміщення і здатна надійно захистити його від шуму вулиці, холоду та вітру.

Складається віконна конструкція з профілю і склопакета.

Профіль може бути виготовлений з:

  1. деревини;
  2. алюмінію;
  3. сталі;
  4. пластика (ПВХ);
  5. металопластику (армований ПВХ);
  6. склокомпозитних матеріалу (фибергласа).

Вважаємо, що в недалекому майбутньому технічна думка порадує нас новими різновидами віконних конструкцій, але на сьогодні найбільш поширеними і затребуваними є вікна з металопластику.

Вікна з металопластику - це надійність і стиль

Металопластик являє собою по суті ПВХ, армований (посилений) металевим оцинкованим профілем, який забезпечує міцність віконної конструкції. ПВХ - різновид полімеру, який вже давно є конкурентом деяким природним матеріалам, скажімо, деревині, за рахунок створених при виробництві необхідних споживчих якостей.

Вікна з металопластику являють собою багатокамерну конструкцію, що забезпечує теплозбереження в приміщенні за рахунок створення всередині профілю різних форм простору, заповненого повітрям. Чим більше таких порожнин в профілі, тим надійніше зберігається тепло. Для умов українського клімату оптимальна наявність не менш ніж трьох камер, але випускають і п'ятикамерні профілі.

Не менш важливо для збереження тепла в приміщенні і захисту його від вуличного шуму і холоду ущільнення по лінії притвору. Переважно потрібно, щоб вікно мало мінімум два контури ущільнення.

У наші дні вікна з армованого ПВХ тільки набирають популярності і не в останню чергу за рахунок оптимальної відповідності якості ціні виробу. До слова сказати, ціна на ці вироби складається з вартості вихідних матеріалів, площі віконної конструкції і вартості її монтажу.

Переваги віконних конструкцій з армованого ПВХ:

  1. довговічність і стійкість до впливу зовнішнього середовища;
  2. естетична привабливість;
  3. універсальність конструкцій;
  4. герметичність;
  5. простота обслуговування та догляду;
  6. екологічність;
  7. технологічність і пожежобезпечність.

Справедливості заради слід зауважити, бувають випадки, коли краще поставити, скажімо, алюмінієві вікна (наприклад, у виробничих приміщеннях з великою площею скління), тим більше що в останні роки виробники таких віконних конструкцій усунули головний їхній недолік - підвищену теплопровідність.

Однак для створення комфорту, краси і стилю свого житла, поза сумнівами, краще матеріалу для вікон, ніж металопластик, не знайти!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1710 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]