17:34
Суд назвав спадкоємця майна Олександра Пороховщикова


Крапку в суперечці за спадщину актора Олександра Пороховщикова поставила в минулу п'ятницю Феміда. Останкінський суд Москви відмовив у позові Ірині, Гульнарі, Амірану Шанідзе, які вимагали визнати їх родичами знаменитого артиста і, в свою чергу, спадкоємцями його нерухомості.

Як нагадує "Московський комсомолець", після смерті Олександра Пороховщикова все його майно - дві квартири в центрі столиці, дача на Рубльовці і два автомобілі - по праву найближчого споріднення перейшли зведеному брату по батькові - Шалва Барабадзе. Проте з'явилися люди, які з таким розкладом не погодилися. Сестри Гульнара та Ірина Шанідзе заявили свої права на спадщину та встановлення факту спорідненості через те, що Олександр Пороховщиков одного разу в інтерв'ю сказав, що мама перед смертю повідомила йому таємницю - нібито його справжнім батьком був не лікар Шалва Барабадзе, а скрипаль Шота Шанідзе, у якого в Грузії є син, теж Шота. Рідні племінниці музиканта подали позов до Шалва Барабадзе і Алли Дмитрієвої - двоюрідної сестри Пороховщикова, яка доглядала за ним в останні дні життя.

В ході процесу представник позивача Анатолій Сарафанов заявляв клопотання про проведення генетичної експертизи. "Ми наполягаємо на експертизі, яка визначить, хто є родичем Пороховщикова, - сказав адвокат. - Також ми просимо викликати свідка. Він може розповісти про походження актора".

Представник відповідача Даріджан Квеідзе просила суд в позові відмовити. За її словами, батьком Пороховщикова є саме Шалва Барабадзе, оскільки він сам реєстрував немовля у 1939 році. З матір'ю актора Барабадзе розлучився тільки після війни. До того ж є ще одне незаперечне свідчення: двоюрідний брат Пороховщикова Віталій Барабадзе як дві краплі води схожий на кіноактора.

У підсумку Останкінський суд відмовив у позові в повному обсязі. Однак Шанідзе можуть оскаржити це рішення.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1800 | Додав: adminA | Теги: майно Олександра Пороховщикова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]