12:29
Техніка на будівництві: бульдозер і навантажувач першими виходять на будмайданчик

Зведення одно- і багатоповерхових будинків, доріг, комунальне господарство, видобуток копалин - у всіх цих сферах задіяна спецтехніка для будівництва. Без неї сьогодні не можна уявити ні укладання асфальту, ні роботу з фундаментом, ні планування ґрунту.

Одна з найпоширеніших моделей спецтехніки - бульдозер. Для цієї машини характерні великі габарити і висока потужність. Саме ця техніка буде першою на будівельній ділянці, де планують звести будинок або побудувати нову проїжджу частину, так як вона відмінно вирівнює ґрунт і розчищає територію, знімає родючий шар або робить насип. Будівельні організації купують бульдозер, бо хочуть бачити в своєму парку техніку, яка буде:

  • потужною і багатофункціональною,
  • продуктивної і мобільною,
  • мати просту конструкцію,
  • дуже економною в експлуатації,
  • з можливістю використання додаткового обладнання.

Найцінніше в бульдозері - це його робочий орган, відвал, який може бути виготовлений в різних варіантах. Його форма може бути прямолінійною і криволінійною. Відрізняються бульдозери за показниками сили тяги і потужністю. Сьогодні можна вибрати важкі і надважкі, середні, легкі та малогабаритні машини.

Також незамінним на будівельній ділянці буде і екскаватор-навантажувач. Якщо ви будете вивчати результати пошуку за запитом "спецтехніка Україна", то зможете зрозуміти, що ця техніка відрізняється високою маневреністю і ефективністю, можливістю використання навісного обладнання.

Екскаватор-навантажувач призначений для переміщення і відвантаження ґрунту, інших сипучих матеріалів. Будь-які земляні роботи будуть більш ефективно виконані при наявності цього агрегату. Також ефективний він і під час роботи зі штучним рельєфом. У міських умовах найкраще використовувати екскаватор на пневматичному шасі.

Сьогодні варіантів придбання спецтехніки для будівництва може бути декілька. Звичайно, найпростіший і найпоширеніший, але при цьому і дорогий, - це покупка нової машини. Краще шукати потрібний варіант серед пропозицій офіційних дистриб'юторів. Більш дешевий варіант - покупка спеціальної техніки бувшої у використанні. Правда, в цьому випадку є ризик дістати машину, яка може бути несправною або пошкодженою. Також раціональним рішенням може стати оренда техніки. Це буде і доступно і менш клопітно.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1619 | Додав: abel | Теги: спецтехніка, будівельна техніка, ескаватор, будівельна спецтехніка, Бульдозер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]