14:11
Тест-драйв житла: новий тренд на ринку нерухомості України

В Україні почав набирати обертів новий тренд на ринку нерухомості — потенційні орендарі і покупці просять господарів "протестувати" житло.

Всі ми прекрасно знаємо, що прийшовши на продуктовий ринок, кожен продавець намагається відрізати скибочку свого товару і згодувати його нам, щоб цією дегустацією, показати тим самим якість свого продукту разом з його смаковими та ароматичними якостями. Купуючи одяг або взуття – примірочні до наших послуг, в ювелірному магазині - можна все приміряти на себе і підібрати необхідний розмір, довжину. А на парковці майже у будь-якому автосалоні ви побачите автомобілі, спеціально призначені для тест-драйву. Куди б ми не пішли, що б при цьому не купували, продавці з радістю запропонують покупцям спробувати, поміряти, покататися, посидіти, погойдатися, відчути аромат і т. д. і т. п.

А що ж ринок нерухомості може запропонувати у формі тест-драйву? Житло це та покупка, в якій після жити і жити, а може навіть доживати. І щоб потім не було болісно боляче за необдуманий крок, який спричинив за собою розставання з дуже немалою сумою грошей, а для кого-то може – це стане найдорожчою покупкою усього життя, рекомендую наступний перелік для тест-драйву житла.

1. Мінімальна кількість часу для тест-драйву житла – дві доби. При цьому краще, щоб це було одна доба в середині робочого тижня, а друга – вихідний день.

2. Архітектура та будівництво: звертайте увагу на те, як всі конструктивні елементи справляються зі своїм завданням. Як багато світла проходить всередину квартири. Як стіни пропускають холод взимку або протистоять прогріву влітку.

3. Наскільки квартира шумоізольована як від зовнішніх вуличних шумів, так і від проникнення звуків від сусідів з місць громадського користування, у тому числі від звуків роботи ліфтів. У годину пік рано вранці і пізно ввечері це особливо буде чутно. Зверніть увагу на звукоізоляцію не тільки розташувавшись в спальній кімнаті, але і проведіть тест в кухні та санвузлах.

4. Немає нічого більш дратівливого, ніж вранці, поспішаючи або запізнюючись на роботу чекати ліфт. Спробуйте порахувати кількість жителів в під'їзді на один ліфт порівняйте цей показник з якимось "поліпшеним" проектом часів СРСР. Багато сучасних новобудов програють за цим показником старими нормами.

5. Сусіди. Звичайно ж, за короткий проміжок часу неможливо зрозуміти ступінь толерантності сусідів і частоту їх звичок влаштовувати нічні співи з криками, лайкою і бійками. Але, в цьому питанні допоможуть комунікабельні сусіди, особливо вічно чергові бабусі біля парадного.

6. Домашні тварини сусідів. Дізнайтеся, у кого за стінкою живе величезний злий пес, вічно гавкаючий з вікна і який виє на Місяць. Або ж, у кого живуть пара-трійка породистих котів або кішечок, які вимагають собі пару.

7. Мережі. Обов'язково перевірте напір води в ранкову годину пік. Особливо це актуально для мешканців високих поверхів. Так само зверніть увагу на температуру води, наскільки нагріта тепла і наскільки прохолодна холодна. І якщо електричний нагрівач може вирішити нагрів води до високих температур, то щодо "тепла" вода з "синього" крана точно не буде Вас радувати.

8. Автомобілі. Хаотична парковка під вікнами багатоповерхівок – основна причина ранкового пробудження від звуків авто-сигналізацій і звуків старих моторів. Природно, повітря під вікнами автомобілі теж не озонують.

9. Прилегла інфраструктура. Якщо за вікном не парк, то прислухайтеся до характерних шумів, які виходять від магазинів, кафе, державних установ, шкіл, поліклінік та спортивних залів. Якщо ж поблизу торгівля продуктами, включайте свій нюх і принюхуйтесь. У зоні особливої уваги: рибні та овочеві магазини, пекарні, кондитерські та столові.

10. Транспортні артерії. В першу чергу зверніть увагу на віддаленість рейкового транспорту: метро, трамвай і поїзди особливо чути рано вранці і пізно ввечері, у час коли у більшості людей настає період відпочинку і сну.

11. І, звичайно ж, ніщо не заощадить вам час і не надасть найбільше інформації, ніж задушевна бесіда з довгожителями даного будинку. Тут ви дізнаєтеся максимум і про жителів, і про ЖЕК, і про якість комунальних послуг та про все, про що ви не дізнаєтеся до тих пір, поки не почнете жити в цьому будинку.

У сучасних умовах, коли ринок нерухомості перенасичений пропозиціями в однаковому ціновому діапазоні, боротьба за споживача стає особливо гострою. І ті продавці, які готові піти на ризик і надати житло для тест-драйву отримають незаперечну конкурентну перевагу. Рівнозначно, варто звернути увагу і на тих продавців, які без явних на те причин не йдуть назустріч потенційному покупцеві і не хочуть надати житло на тест-драйв, є що приховувати?

Бажаю всім покупцям нерухомості знайти та вибрати найкраще житло, яке вони шукають.

І пам'ятайте, що краще погано і без комфорту переспати кілька ночей в чужій квартирі до її покупки, ніж пізніше погано і не комфортно жити у своїй квартирі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1492 | Додав: abel | Теги: тест житла, тести | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]