19:28
The Economist порівняв путінську Олімпіаду в Сочі з кукурудзяним проектом Хрущова


Сочинську Олімпіаду можна порівняти з будівництвом замків на піску, пише The Economist. Як зазначає видання, за сім місяців до початку Ігор місто являє собою гігантський будівельний майданчик, що більше нагадує проект часів комунізму.

Ціна, рентабельність, природа і людські життя ніколи не стояли на шляху радянських правителів, розвертаюся сибірські річки, які будували міста у вічній мерзлоті і які саджали кукурудзу на цілині, йдеться в статті і додається, що часто такі проекти мали руйнівний ефект.

Сочі-2014 схожий за своїми масштабами на радянських попередників, однак обсяг державних коштів, витрачених на Ігри, змушує старі проекти "бліднути", пише видання, яке цитує "Газета.Ru".

Як зазначається у статті, Сочі є дивним вибором для проведення зимової Олімпіади: там субтропічний клімат і мало снігу, а церемонії відкриття та закриття відбудуться поруч з Чорним морем на заболоченій місцевості. Крім того, місто розташоване в "неспокійній" близькості від Північного Кавказу, звертає увагу видання і додає, що якість роботи неоднозначна і про екологію мало хто піклується.

Елісон Стюарт з SAID Business School в Оксфорді зазначає, що у країн-господарок Олімпійських ігор перевитрата коштів на підготовку в середньому становить 180%. У сочинської ж Олімпіади перевитрата вже 500%, хоча багато будівництв ще не завершені. На думку видання, так відбувається тому, що в Росії корупція - не побічний продукт державних проектів, а їх важлива складова.

Зазначимо, що західна преса не соромиться з епітетами, описуючи підготовку до зимової Олімпіади в субтропіках. Так, The Washington Post порівнювала звичайних жителів Сочі з нещасними, на яких ополчилися давньогрецькі боги. Foreign Policy звертала увагу на нові монструозні хмарочоси в Сочі і спливаючі трупи дельфінів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1726 | Додав: adminA | Теги: Олімпіаду в Сочі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]