17:14
У Дубаї побудують копію Тадж-Махала за 1 млрд доларів. ВІДЕО


Дубай планує інвестувати 1 мільярд доларів в будівництво копії індійського мавзолею Тадж-Махал.

Комплекс Тадж-Арабія буде набагато більше оригінального пам'ятника і включить в себе 300-кімнатний готель, магазини і комерційні будівлі. Розробники сподіваються, що Тадж-Арабія стане привабливим місцем для туристів і тих, хто захоче провести тут весільну церемонію, пише ВВС.

За словами організатора проекту - компанії Link Global Group, - комплекс "Нове місто любові" буде побудований до 2014 року.

Як уточнює "Інтерфакс", рішення про зведення комплексу було прийнято компанією давно, але будівництво було відкладено через глобальну економічну кризу, що охопила емірат Дубай, розповів власник компанії Аруна Мехра.

Нагадаємо, оригінальний Тадж-Махал, розташований в Агре, є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Мавзолей був побудований більше 350 років тому імператором Великих Моголів Шах-Джаханом в пам'ять про улюблену дружину Мумтаз.

Тим часом Тадж-Арабія стане лише частиною проекту "Дубайленд" в Falcon City ("Місто сокола"), який за формою нагадуватиме собою величезного сокола,що розкинув крила. У "Дубайленде", який за площею буде в два рази більше парків "Діснейленд" і Disney World разом узятих, також побудують копії Ейфелевої вежі, єгипетських пірамід, Великої китайської стіни, Біг-Бена, Букінгемського палацу і багато чого іншого, пише The Daily Mail.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2759 | Додав: adminA | Теги: копію Тадж-Махала | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]