12:45
У Німеччині розгорнулося полювання за замками

Економічна криза в єврозоні не змогла "підкосити" ціни на житло в країні. Всупереч всім очікуванням, німецька нерухомість продовжувала дорожчати. Так, наприклад, в деяких частинах Мюнхена вартість житла злетіла на 30-40% за останні три - чотири роки.

Експерти виділяють особливий сегмент на ринку нерухомості Німеччини - замки. Зараз на ринку знаходиться близько 5 тисяч подібних об'єктів, житлова площа яких варіюється від 372 кв. метрів до 1997 кв. метрів. Ціни на них значно різняться, проте вартість великих замків може починатися від 12,9 мільйона доларів і доходить до 25 мільйонів доларів. При цьому тільки третина усіх замків в Німеччині є повністю відреставрованими. Про це повідомляє Prian.ru з посиланням на The New York Times.

Основними інвесторами і покупцями замків в Німеччині є іноземці. При цьому вони приїжджають сюди з усього світу. Росіяни, китайці, турки, голландці, італійці - на ринку спостерігається змішання самих різних націй.

Останнім часом підвищився попит на німецькі замки з боку росіян, проте в більшості своїй вони шукають замки в містах: а зробити це досить проблематично. Справа в тому що великими замками тут володіє держава. Приватні об'єкти розташовані в більшості своїй за містом.

Для іноземних покупців у Німеччині немає жодних обмежень, крім того, що покупцеві потрібно обов'язково користуватися послугами нотаріуса для укладання угоди. Також потрібно бути готовим до того, що доведеться заплатити 10% від вартості будинку за нотаріальні послуги, державні податки і комісію агентам з нерухомості.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1828 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, замки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]