10:48
У Помор'ї три роки будували будинок для молодих медиків, а потім вирішили розібрати і продати матеріали

Жителі мікрорайону Каргополь-2 Няндомського району в Помор'ї (Російська Федерація) повідомили, що недобудований багатоквартирний будинок для бюджетників почали розбирати. Компанія "Каргопольський ліс", яка будувала його, оголошена банкрутом. На даному етапі зведення будинку вже обійшлося бюджету приблизно в дев'ять мільйонів рублів, пише російська преса.

Будівництво двоповерхового каркасного дерев'яного будинку в Каргополі-2 почалося в 2011 році в рамках довгострокової цільової програми "Розвиток масового житлового будівництва в Архангельській області на 2010-2013 роки", яка передбачала, зокрема, зведення службового житла для медиків. Заявлена загальна вартість робіт - близько 20 мільйонів рублів. Але будівництво затягнулася, терміни здачі будинку все переносилися і переносилися, і нарешті в лютому цього року контракт з фірмою-підрядником розірвали. Будинок залишився в приватній власності будівельників, які стали його розбирати, щоб розпродати матеріали для погашення кредитних зобов'язань.

"Уже багато років ми дивимося на цей будинок, і серце кров'ю обливається від такого безладу. Щоразу під час візиту різних депутатів, міністрів та інших високих гостей делегації приїжджають до об'єкта, фотографують, розводять руками, довго говорять ... Потім гості їдуть, а будинок залишається недобудованим ", - каже мешканка Каргополя-2 Наталя Перцева.

Але в першу чергу, те що відбувається засмучує молодих фахівців, які приїхали працювати в Няндомську центральну районну лікарню.

"До нас на роботу прийшли дев'ять лікарів, усі вони відучилися в Північному медичному університеті за цільовим набором, по путівках від нашої лікарні, - розповідає заступник головного лікаря з медичної частини Няндомської ЦРЛ Раїса Головіна. - Їм було обіцяно надання власного житла якраз в споруджуваному домі в Каргополі-2. Але на даний момент всі вони або знімають квартири, або живуть у родичів".

За контрактом молоді спеціалісти повинні відпрацювати в лікарні три роки. Швидше за все, так і не дочекавшись своїх квартир, після закінчення цього терміну вони поїдуть шукати інше місце роботи, пишуть російські ЗМІ.

Про проблему з будинком знають і депутати, і чиновники, але поки рішення з даного питання немає.

"За фактом житло молодим фахівцям Няндомської ЦРЛ виділено, тільки воно ще знаходиться в стадії будівництва, - розводить руками голова профспілки працівників охорони здоров'я Архангельської області Олександр Зубов. - А ось чому квартири не побудовані, в чому причина затримки, - це вже питання до іншого відомства. Ми за це не відповідаємо".

В уряді області пояснили, що зараз розпочато судовий розгляд, який стосується прав власності на будинок. Після того, як позов буде задоволений, необхідно знайти нового підрядника, який добудує будинок. За оцінками фахівців, грошей на це буде потрібно більше, ніж раніше, - близько 25 мільйонів рублів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1462 | Додав: abel | Теги: Помор'я, будинок, житло для медиків, квартири лікарям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]