14:58
У Росії близько 1000 чиновників володіють нерухомістю за кордоном, розповів Іванов
Голова кремлівської адміністрації Сергій Іванов розповів про закордонні активи і банківські рахунки російських чиновників.
"Встановлено на сьогоднішній день, що зазначеними активами володіють трохи більше 1,6 тисячі муніципальних та державних службовців", - сказав Іванов журналістам за підсумками засідання Ради з протидії корупції. Про це повідомляє російська преса, зокрема і онлайн-видання.
За його словами, це менше 0,1% всіх службовців. З них 996 людей володіють зарубіжною нерухомістю, 600 об'єктів цієї нерухомості розташовані на пострадянському просторі. Крім того, чиновники володіють нерухомістю в країнах з так званим гарним кліматом - в Болгарії, Туреччині, Іспанії та Єгипті.

Що стосується банківських рахунків, вкладів і цінностей, які зберігаються за кордоном, то, за словами Іванова, про це заявили близько 600 службовців.

"Всього 80 людей користуються іноземними фінансовими інструментами", - повідомив керівник адміністрації президента Російської Федерації.

Він зазначив, що за чинним указом це забороняється.

"Міра ця жорстка, але вельми справедлива. Були деякі випадки, коли деякі чиновники при введенні цієї норми написали заяви і звільнилися зі служби. Зокрема, так вчинив заступник міністра зв'язку і масових комунікацій (Денис) Свердлов", - пояснив Іванов.

Нагадаємо, рік тому, коли ще активно дискутувалися пропозиції про заборону для чиновників на володіння нерухомістю за кордоном, Іванов був в числі тих, хто захищав дане право. При цьому він зазначив, що "замки в Швейцарії, Великобританії" - це не дуже добре, а от двокімнатна квартира в "трущобах" у Болгарії, яка за вартістю разів у п'ять дешевше, ніж у квартира у Сочі, - прийнятно.
У підсумку навесні російські парламентарії схвалили законопроекти, які вводять заборону для чиновників і депутатів на рахунки і активи за кордоном. Що стосується закордонної нерухомості - обмежень на неї немає, треба тільки не забувати її декларувати і вказувати фінансові джерела придбання.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1494 | Додав: admin | Теги: нерухомість за кордоном | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]