21:31
У Росії підготували законопроект про посилення правил купівлі нерухомості іноземцями

Міністерство економічного розвитку Російської Федерації вважає за необхідне ввести дозвільний порядок здійснення угод з нерухомістю для іноземних громадян і компаній з часткою іноземного капіталу не нижче контрольного, що знизить загрозу національній безпеці, але може негативно відбитися на закордонних інвестиціях у РФ, відповідний законопроект розміщений на порталі розкриття інформації державними органами Росії.

"Відсутність в законодавстві РФ норм (... ) дозволяє в даний час іноземним особам, особам без громадянства, юридичним особам РФ, у статутному капіталі яких частка іноземних осіб, осіб без громадянства складає більш ніж 50%, безконтрольно набувати права власності та користування на ні як не обмежені в обороті об'єкти нерухомого майна, що знаходяться на території РФ, в тому числі земельні ділянки, квартири, приміщення, будівлі, підприємства та майнові комплекси, що може створити в тому числі загрозу безпеки РФ", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

При цьому аналіз міжнародного досвіду, проведений Мінекономрозвитку РФ, показав, що в більшості країн діє повідомний порядок вчинення таких правочинів.

Нововведення дозволить попередити утворення в Росії етнічних анклавів і встановлення контролю іноземними особами над російською територією, уникнути створення умов для виникнення на території країни відокремлених соціально-економічних структур, підконтрольних іноземцям, вважають розробники.

"У разі рішення вищевказаної проблеми запропонованим законопроектом способом існує ризик зниження обсягу іноземних інвестицій", - наголошується в документі.

За пропозицією міністерства ця норма не буде поширюватися, зокрема, на угоди, укладені у межах виконання міжнародних договорів, угоди, спрямовані на безоплатне придбання прав на нерухоме майно та низки інших. Документ розроблений МЕР за дорученням уряду. Планується, що законопроект набуде чинності в 1 кварталі 2015 року.

Законопроект був напередодні вивішений для публічного обговорення - на строк до 17 січня 2014 року.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1453 | Додав: admin | Теги: іноземці, Росія, купівля нерухомість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]