19:23
У Швеції побудують найвищий дерев'яний хмарочос

Шведські архітектори пропонують побудувати посеред Стокгольма найвищий дерев'яний хмарочос у світі, обіцяючи, що за рахунок особливої ​​технології він буде більш вогнестійким, міцним і стійким порівняно зі сталевими і бетонними конструкціями. А ось вигідно придбати якісний і стильний котедж в Україні можна за допомогою сайту cottage.lun.ua.

Планується, що в новаторському хмарочосі трьох дизайнерських фірм CF Møller, Dinell Johansson і Tyréns буде 34 поверхи. Як пояснює один з авторів проекту, архітектор Оле Йонссон будівництво дерев'яного хмарочоса і обійдеться дешевше - так як деревину простіше транспортувати і обробляти, і екологічніше - з меншим виробленням CO2, передає The Daily Mail.

На будівлі будуть встановлені сонячні панелі, в кожній квартирі - простора засклена веранда. Частина будівлі буде покрита вертикальним садом.

І це буде не перша висотна будівля з дерева у Швеції - там вже є кілька семиповерхових житлових будівель.

Тим часом 30-поверховий дерев'яний хмарочос вже будують в австрійському місті Дорнбірн. Вартість апартаментів в цьому 23-квартирному будинку коливається від 430 до 795 тисяч доларів.

А в 2008 році архітектор Мюрей Гров звів у Лондоні проект Stadthaus - дев'ятиповерхова будова до цього моменту вважалася найвищим дерев'яним житловим будинком у світі.

Багатоповерхівки з дерева незабаром з'являться в забудованій заскленими вежами столиці ОАЕ Абу-Дабі.

Втім, людство володіє багатовіковим досвідом зведення висотних будівель з дерева. Ще 1400 років тому в Японії був побудований 19-поверховий дерев'яний будинок, що зберігся й донині, незважаючи на високу сейсмічну активність у регіоні і значну вологість клімату.

Однак, як зазначає The Daily Mail, норми і правила, що застосовуються при сучасному будівництві, погрожують зупинити зростання дерев'яних хмарочосів. За даними видання, наприклад, в Канаді дозволено будувати максимум шестиповерхові дерев'яні будівлі, в США і Китаї - п'ятиповерхові, а в Росії максимальна висота дерев'яних будівель обмежена чотирма поверхами.

Ймовірно, тому в Архангельську в 2009 році був знесений 39-метровий 13-поверховий житловий дерев'яний будинок підприємця Миколи Сутягіна. Будинок, будівництво якого припало на початок 90-х років минулого століття, потрапив в багато довідників та путівників. Однак ця споруда, на думку міської влади і різних відомств, представляла потенційну небезпеку для прилеглих будинків. У 2007 році мерія Архангельська подала до суду позовну заяву, в якій зажадала знести самовільну споруду. На початку 2009 року будинок був зруйнований. 

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2590 | Додав: adminA | Теги: Швеції, найвищий дерев'яний хмарочос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]