22:06
У столиці Фінляндії з'явиться цілий район багатоповерхівок з дерева

На початку 2014 року в районі Гельсінкі Яткясаарі почнеться будівництво кварталу дерев'яних багатоповерхових будинків світового класу Wood City.

Проект Stories архітектурного бюро Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy став переможцем архітектурного конкурсу, організованого компаніями Stora Enso і SRV спільно з міською адміністрацією.

Як передає Prian.ru, проект був названий виразним з архітектурної точки зору, функціональним і екологічно безпечним. Передбачається, що до кінця 2015 року в кварталі будуть побудовані житлові будинки та паркувальний комплекс, а до кінця 2016 року з'являться офісні будівлі і готелі.

Майбутній квартал стане наймасштабнішим кварталом дерев'яних багатоповерхівок у Фінляндії - як по забудовуваній площі, так і по висотності і призначенню будівель. Дерев'яне будівництво недешеве, але в той же час високоекологічне: дерево є самим безпечним з екологічної точки зору будівельним матеріалом. Крім цього, при будівництві нових будівель особливу увагу буде приділено підвищенню їх енергоефективності, повідомляє портал GlobeNewsWire.

Нагадаємо, що багатоповерхівки з дерева незабаром з'являться в забудованій заскленими вежами столиці ОАЕ Абу-Дабі. У країнах Європи і США також ведеться будівництво багатоповерхових дерев'яних будинків, так як воно не тільки дозволяє скоротити вироблення CO2, але і займає менше часу, не кажучи вже про економію коштів. Так, наприклад, в 2008 році у Великобританії архітектор Мюрей Гров звів у Лондоні проект Stadthaus - дев'ятиповерхова будова до цього моменту вважалася найвищим дерев'яним житловим будинком у світі.

У той же час експерти відзначають, що норми і правила, що застосовуються при сучасному будівництві, погрожують зупинити зростання дерев'яних хмарочосів. До прикладу, в Канаді дозволено будувати максимум шестиповерхові дерев'яні будівлі, в США і Китаї - п'ятиповерхові, а в Росії максимальна висота дерев'яних будівель обмежена чотирма поверхами.

Ймовірно, тому в Архангельську в 2009 році був знесений 39-метровий 13-поверховий житловий дерев'яний будинок підприємця Миколи Сутягіна. Будинок, початок будівництва якого довелося на перші роки 90-х минулого століття, потрапив в багато довідників та путівників. Однак ця споруда, на думку міської влади і різних відомств, представляла потенційну небезпеку для довколишніх будинків. У 2007 році мерія Архангельська подала до суду позовну заяву, в якій зажадала знести самовільну споруду. На початку 2009 року будинок був зруйнований.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1915 | Додав: adminA | Теги: район багатоповерхівок з дерева, Фінляндії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]