22:41
У зятя Сердюкова виявили 92 об'єкта нерухомості
Чоловік сестри колишнього міністра оборони Російської Федерації Анатолія Сердюкова Галини Валерій Пузіков за час його успішної кар'єри вдало перекваліфікувався з тракториста в олігархи.

Валерій Пузіков спочатку переїхав до Санкт-Петербурга, де став засновником кількох компаній, які регулярно отримували державні контракти, потім став власником і міноритарним акціонером декількох автоцентрів, будівельних та агропромислових компаній. Всього ж у нього було близько 30 фірм. За 2011 рік він задекларував дохід 81,3 мільйона рублів.

У Петербурзі на Потьомкінській вулиці, будинок 2, розташовані двоповерховий Будинок садівника (607 квадратних метрів), а також два флігелі - по 337 квадратних метрів кожен. Цей об'єкт Таврійського палацу вважається найціннішим зразком російської садибної архітектури. До 2007 року в цих приміщеннях розташовувалася інспекція податкової служби. У квітні 2010 року будівлі були передані на баланс ФГУП Пузікова. А потім керівники Міністерства оборони Російської Федерації та інженерно-технічного центру ФНС вирішили їх продати.

Комплекс, який був оцінений в 1 мільярд рублів, у результаті був проданий майже в три рази дешевше - за 376 мільйонів рублів діловим партнерам Пузікова.

Також фірма Пузікова є великим одержувачем державних контрактів від структур, підвідомчих ФНС і Міноборони РФ. Тільки в 2009 році на її користь оформлені замовлення на 2 мільярди 138 мільйонів рублів, з них 546 000 000 рублів - від Міноборони РФ за використання літака Ту-134, оренду та обслуговування автотранспорту. В кінці 2010 року Міноборони РФ уклало десятимільярдний контракт з тим же центром. На думку економістів, ця угода завдала військовій скарбниці збиток в 3 мільярди рублів.

Зате тепер в активі Пузікова список з 92 об'єктів нерухомості, що включає квартири, будинки, земельні ділянки, гаражі, фермерські господарства, нежитлові приміщення і так далі.

Дружина Валерія Пузікова теж колекціонує нерухомість, витрачаючи на це сотні мільйонів рублів при річному доході в 240 тисяч рублів, повідомляє російська преса. У неї житлові будинки площею 326 квадратних метрів і 261 квадратних метрів і земельні ділянки площею 9880 квадратних метрів і 4140 квадратних метрів, розташовані за адресою: Московська область, Красногорський район, село Воронки, будинок 65, ринковою вартістю понад 100 мільйонів рублів.

Нежитлові приміщення площею 83,2 квадратних метра, розташовані за адресою: Москва, Молочний провулок, будинок 6. Ринкова вартість - понад 100 мільйонів рублів. Квартири площею 220,3 квадратних метра, 175,2 квадратних метрів і 203 квадратних метра за адресою: Москва, Молочний провулок, будинок 6, квартира 1 (4- кімнатна), квартира 7 (4- кімнатна) і квартира 6 (4- кімнатна), загальною ринковою вартістю від 700 мільйонів до 1 мільярда рублів (без обробки).

Саме у Молочному провулку розташовується і квартира Євгенії Васильєвої, близької подруги екс-міністра Анатолія Сердюкова, яка працювала головою майнового департаменту Міноборони РФ.

Загальна вартість майна подружжя, за приблизними підрахунками, перевалює за 5 мільярдів рублів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1545 | Додав: admin | Теги: Нерухомість, сердюков, валерій пузіков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]