18:12
Укладання сухої стяжки

Укладання сухої стяжки при ремонті квартири і будинки своїми руками, як ніщо інше допоможе вам скоротити час, сили і фінансові витрати.

Всі добре розуміють, що для укладання цементної стяжки, вам будуть потрібні різні суміші або складові матеріали цементного розчину, які, крім того, за певних обставин, вам доведеться заносити на верхні поверхи свого будинку, а висихати така стяжка буде вкрай довго. Тому, якщо ви робите ремонт своїми руками, те що не кажіть, а час і трудомісткість робіт, звичайно, матимуть дуже важливе значення. Тим більше, що практичність і якість сухої стяжки, мало чим відрізняється від цементного аналога.

При укладанні сухої стяжки своїми руками, ви зіткнетеся, і звичайно ж позитивно оціните той факт, що для даної роботи, вам не потрібно задіяти інші приміщення, а укладання пройде без зайвого бруду.

Для укладання сухої стяжки своїми руками, вам буде потрібно:

  • поліетиленова плівка, завбільшки з площу підлоги, яка покривається (чим товще плівка, тим краще);
  • дрібнодисперсний керамзит (керамзитний пісок) або звичайний будівельний пісок (залежно від нерівностей підстави для укладання стяжки);
  • гіпсоволокнисті, гіпсокартонні, або спеціальні (для сухої стяжки) плити;
  • направляючі;
  • клей ПВА або мастики;
  • шпаклівка;
  • будівельний рівень;
  • спінений поліетилен (пінка);
  • ножівка для різання гіпсокартону;
  • саморізи.

Отже, почнемо укладку сухої стяжки своїми руками. Першим ділом, укладаємо на підлогу поліетиленову плівку і вирівнюємо її. Дана плівка, гратиме роль гідро-, тепло- і звукоізоляції приміщення. Перед засипанням на підлогу керамзиту, прокладаємо по низу стіни відрізок (шириною 10-15 см) спіненого поліетилену. Після того, як процес укладання стяжки закінчиться, краї, що залишилися, завжди можна обрізати.

Після чого висипаємо на підлогу підготовлений керамзит. Якщо сумарна нерівність підлоги дуже мала, то не забороняється використання звичайного будівельного піску. В інших випадках, тільки мілкодисперсний керамзит.

Товщина шару керамзиту на підлозі повинна бути не менше 2 см і також відповідати загальній висоті нерівності підстави. Керамзит, в свою чергу, має дуже хороші ізоляційні якості, тому вашій підлозі це піде тільки на користь.

Після того, як керамзит засипаний, слід переходити до його вирівнювання. Отже, як вирівняти керамзит своїми руками. Візьміть для цього рівні, довгі металеві профілі (підійдуть профілі для обшивки стін гіпсокартоном). Укладіть профілі на підлогу (аналогічно укладанні лаг). Укладати профіль необхідно таким чином, щоб його рівень був ідеальним. Вирівнюється профіль спеціальним будівельним рівнем або іншими пристосуваннями.

Після того, як напрямні вирівняні, з використанням рівняла (такого ж профілю), надайте керамзиту ідеальну рівну поверхню. Процес вирівнювання керамзиту за напрямними, дуже схожий зі штукатуркою стін по маячкам. Для зручності переміщення по вирівняні керамзиту, можна підкладати під ноги невеликі листи гіпсокартону.

Закінчивши вирівнювання керамзиту, переходимо до укладання на нього своїми руками гіпсоволокнистих плит або плит гіпсокартону. В даний час, також дуже поширені спеціальні плити, призначені саме для укладання сухої стяжки.

Плити краще починати укладати від ближнього кута до вхідних дверей і продовжувати в протилежну сторону. Для стикування між собою плит гіпсокартону, використовуйте ножівку, акуратно відрізаючи надлишки матеріалу.

Закінчивши укладання першого шару гіпсокартону на керамзит, приступаємо до укладання другого шару.

Другий шар кріпиться до першого на ПВА клей або з використанням спеціальної мастики. При укладанні другого шару, варто пам'ятати, що він повинен перекривати стики між плитами першого шару і ні в якому разі не збігатися з ними.

Уклавши другий шар гіпсокартону, необхідно закріпити листи першого і другого шару між собою саморізами. Чим менше крок між саморізами, тим краще, однак, головне - не перестаратися.

Ось в принципі і все - стяжку, що вийшла можна вирівняти шпаклівкою, а можна відразу ж приступити до укладання на неї підлогового покриття, будь-то паркет, лінолеум, ковролін чи ламінат.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1563 | Додав: abel | Теги: укладання сухої стяжки, укладання сухої стяжки своїми рукам, ремонт будинку, Ремонт квартири своїми руками, ремонт квартири, ремонт, суха стяжка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]