18:11
Українці на умовах здешевленої іпотеки уже придбали 71 квартиру

На умовах здешевленої іпотеки громадяни вже придбали 71 квартиру. Саме стільки кредитів було видано з моменту старту програми.

"За минулий тиждень видані 15 нових кредитів та укладені 19 нових договорів про надання часткової компенсації. За наданими раніше кредитами банки профінансували позичальників на 4 мільйон 380 тисяч гривень. Кількість бажаючих збільшилася на 639, тепер здешевленим кредитом мають намір скористатися 9148 громадян. Поступово у програмі зростає кількість житлових будинків, яких за минулий тиждень додалося 32, а також квартир, яких тепер пропонується на 1652 більше.

У столиці з моменту старту програми до сьогодні укладено вже 39 договорів та надано стільки ж кредитів. Причому за останній тиждень нові договори уклали з 10 киянами та ще стільком же видали кредити. Можливістю поліпшити житлові умови виявили бажання скористатися 1337 жителів столиці", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, у 12 регіонах країни ситуація не змінилася. Як і раніше, не укладено жодного договору та не видано жодного кредиту на Вінниччині, Донеччині, Житомирщині, Луганщині, Миколаївщині, Одещині, Тернопільщині, Херсонщині, Хмельниччині, Черкащині, Буковині та у Севастополі. З приводу такого стану виконання програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов минулої середи Прем’єр-міністр заслухав голів держадміністрацій Вінницької та Хмельницької областей. Планується, що на черговому засіданні Уряду в середу, 25 липня, про стан реалізації соціальної ініціативи Президента урядовцям звітуватимуть голови іще двох обласних держадміністрацій.

Загалом же, на 23 липня у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, беруть участь 188 об’єктів, у яких пропонується для придбання 8258 квартир. Взяти участь у програмі виявили бажання 9148 громадян. Укладено 98 договорів. Банками профінансований 71 кредит на загальну суму понад 19 млн. гривень. З них у Києві – 39 кредитів на загальну суму близько 13,5 млн грн, 9 кредитів у Сумській області на суму 1,4 млн. грн., 8 кредитів у Полтавській області на суму 1,1 млн. грн., 7 кредитів у Харківській області на суму понад 1 млн. грн., 3 кредити у Автономній Республіці Крим на суму понад 900 тисяч гривень, по 1 кредиту у Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Рівненській та Чернігівській областях.

На думку заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігоря Лисова, будівельним компаніям вигідно брати участь у програмі пільгового кредитування житла.

"Забудовникам вигідно брати участь у програмі пільгової іпотеки, адже це держзамовлення. Тобто на сьогодні забудовник розуміє, що він отримає гроші на будівництво та може розраховувати на поетапне фінансування", – зазначив парламентарій.

На його думку, першочергово до програми іпотечного кредитування мають бути залучені об’єкти з високим ступенем готовності.

"Насамперед треба звернути увагу на ті об’єкти, які мають високий ступінь готовності. Адже це означає, що вони будуть привабливими для інвестора, тобто населення. Якщо у нас буде комплекс умов – люди, які хочуть і можуть придбати житло, забудовник і держпрограми, тоді будуть перспективи вирішення житлової проблеми", – зазначив Лисов

За матеріалами УНН


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 2062 | Додав: adminA | Теги: українці, 71 квартиру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]