12:08
Установка розеток із заземленням

Матеріали та інструменти

Щоб встановити розетку необхідні приготувати для роботи наступні матеріали та інструменти:

  • Викрутки хрестоподібна і плоска.
  • Плоскогубці розетка - 1 шт.
  • Індикатор напруги.
  • Кусачки і ніж.
  • Розетка.

Розетки із заземленням

Сучасні побутові електроприлади володіють високою потужністю, а щоб уникнути їхніх витоків мають заземлювальні контакти. Розетки із заземленням, встановлюють в місці, де включається багато побутових електроприладів. За допомогою розеток необхідно зробити заземлення в квартирі, щоб уникнути перегоряння побутової техніки при стрибку напруги в мережі. У розетці крім місця, куди вставляється штекер, існують два металеві зубця розташовані вгорі і внизу розетки. Їхнє призначення відводити перенапруження, вусики фіксують і за допомогою резисторів відключають напругу в мережі. Завдяки цьому підключення до електромережі побутові прилади не перегорають.

Установка розетки із заземленням

Підключення розетки і заземлення в квартирі ведеться через розподільну коробку або до щиток. Фаза і нуль заводяться на пристрій захисного підключення та у виході УЗО кабелю, розподіляють по коробках і до місця установки за схемою їх розташування. Всі проводи ізоляції різнокольорові, для зручності проведення роботи. Дроти заземлення - жовті або жовто-зелені, фаза - білий або коричневий, нуль - чорний або блакитний.

Переваги розетки із заземленням в квартирі - першими починають роботу контакти і за ними включаються елементи, що проводять напругу, ця послідовність і служить гарантом захисту. Розетки з поглибленням і 2-ма отворами для входу вилки, дві металеві деталі по її боках і відповідають за заземлення. Щоб встановити розетку із заземленням у виборі лівого або правого боку, щоб під'єднати фазу і нуль в принципі правил немає, їх можна поміняти місцями. Посилаючись на європейський критерій, 2-а ці дроти є однаково силовими провідниками.

Металева у формі "П" пластинка це і є заземлюючий елемент. Пластина має отвір і болт з різьбою, і кріпиться так, що захищає контакт. До 2-х, що залишилися контактів під'єднують нуль і фазу, зовсім не залежно в якому порядку, а щоб трималися міцно, заводять під пластини в нижній частині закріплювального болта, який згодом їх при закручуванні притисне. Існує ще один спосіб загнути кінці проводів в невеликі колечка і потім завести їх під верхню частину прижимаючих болтів і болти затиснути.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1381 | Додав: abel | Теги: установка розеток, Установка розеток із заземленням, розетки із заземленням | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]