17:36
Утеплення будівель мінераловатними плитами

Утеплення стін будівель може бути як зовнішнім, так і внутрішнім. При цьому, найбільш кращим є все ж перший варіант. І один із способів - теплоізоляція зовнішніх стін за допомогою мінераловатних плит.

Якщо вирішено утеплити будинок, наприклад, гідрофобізовані теплоізоляційними плитами, то по периметру стіни потрібно свердлити отвори, в які забиваються спеціальні дерев'яні пробки на цементному або гіпсовому розчині. Далі до них прикріплюються бруски, встановлені вертикально. В залежності від товщини утеплювального матеріалу, вибирають розміри перетину брусків і визначають оптимальну відстань між ними. Укладання мінплити виконують враспор між ними.

До вертикальних брусків прибивають дерев'яні рейки, які зверху покривають азбестоцементними листами і обштукатурюють. Якщо товщина плити менше товщини бруска, то утворюється повітряний прошарок, якиц сприятиме поліпшенню теплоізоляційних характеристик.

Досить непоганим варіантом є використання теплоізоляційних мінплит підвищеної жорсткості. Вони володіють кращими характеристиками: підвищеними звуко- і теплоізоляційними властивостями, екологічністю, негорючістю і вологостійкістю.

Якщо в процесі теплоізоляції зовнішніх стін використовується утеплювач, товщина якого збігається з товщиною вертикальних брусків, то на нього можна встановити армовану сітку і обштукатурити, без використання азбестоцементних листів.

Мінераловатні плити також можна встановлювати між горизонтальними брусками, які, щоб уникнути їх відслонень і деформацій, кріпляться враспор. Зверху утеплювач захищають азбестоцементними листами, які прибиваються безпосередньо до брусків.

Досить часто, особливо при утепленні стін мінераловатними плитами, застосовують оцинковані профілю. У цьому випадку плитний утеплювач фіксується накладною деталлю і захищається зовні азбестоцементною плитою або хвилястим, профільованим листом. Мінераловатні плити - це досить еластичний і пружний теплоізоляційний матеріал. Його можна стискати, надавати різну форму, не завдаючи ніякої шкоди якості. Він просто і легко подається різанні і обробці.

На мінераловатні плити допускається нанесення всіляких шпаклювальних і штукатурних розчинів. Крім цього, вони володіють чудовими гідрофобними властивостями.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1393 | Додав: abel | Теги: мінераловатні плити, утеплення стін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]