19:11
В Астрахані поліція затримала будівельників, які розпочали зносити будинок з мешканцями всередині


Поліція затримала в четвер керівника будівельної фірми і водія бульдозера, які підозрюються у спробі знести нерозселений житловий будинок на вулиці Амурській в Астрахані, повідомив у четвер РІА "Новости" представник УМВС по регіону Петро Русанов.

Будинок знаходиться на спірній ділянці, за який вже п'ять років тривають судові тяжби: муніципалітет намагається вилучити землю у власників будинку сім'ї Порфирьєва під "муніципальні потреби". Паралельно будівельна компанія почала зведення тут нового висотного будинку, так що існуюча будівля виявилася фактично в межах будівельного майданчика.

Раніше повідомлялося, що в травні будинок двічі намагалися підпалити ночами невідомі, за цим фактом було порушено кримінальну справу. Потім будівельники обнесли житловий будинок парканом, фактично заблокувавши під'їзд до нього. Згодом неодноразово відбувалося відключення будівлі від комунікацій, відновлювати постачання водою, газом і електрикою доводилося аварійним комунальним службам.

"Сьогодні на Амурській знову конфлікт із будівельниками. Вони підігнали до будинку бульдозер. Зараз у нас двоє затримані: керівник будівельної компанії і бульдозерист. Їх повезли зараз на огляд, є підозра, що один з них сильно п'яний. Потім їх доставлять до райвідділу для дачі свідчень. За фактом пошкодження будинку проводиться перевірка, будемо вирішувати питання за статтями КК РФ про умисне знищення або пошкодження майна та про самоправство ", - повідомив представник поліції.

За словами свідків, приблизно в 10:30 з боку одного зі споруджуваних будинків під'їхав екскаватор і почав зносити паркан, який огороджував житло Порфирьєва від будівництва. Викликані мешканцями співробітники поліції спробували перешкодити діям техніки. Але, незважаючи на присутність поліції, почалося знесення домоволодіння.

У цей час інші працівники відрізали частину газової труби. "Тільки після того, як під'їхав начальник служби дільничних Анатолій Разуван, руйнування будинку вдалося зупинити. Ми знаходилися весь цей час в будинку, нас ніхто про те, що будуть проводитися будь-які дії відносно домобудівництва, не попереджав", - заявила Регіна Порфирьєва . Вона пояснила, що дітей в будинку зараз немає: "Дочка з двома дітьми зараз знаходиться в Москві".

"Жінка-поліцейський намагалася разом з іншими співробітниками не допустити знесення, а вони через їхні голови ковшем почали" бомбити "будинок, незважаючи на те, що з вікна будинку моя мама кричала про допомогу і перший удар ковша припав по кімнаті, де вона перебувала" , - розповів Ілля Порфирьєв.

В результаті було знищено три кімнати, в яких знаходилися люди, вони встигли вибігти в інші приміщення, повідомляє "Кавказький вузол".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1628 | Додав: adminA | Теги: зносити будинок з мешканцями всеред | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]