15:50
Ванна з джакузі: коротка її історія

джакузі Ванну з джакузі вже не можна назвати просто статусним предметом, який є підтвердженням достатку власника квартири. Насправді - це дуже корисний і функціональний пристрій, здатний порадувати членів сім'ї приємним відпочинком і розслаблюючими масажними процедурами після важких трудових буднів. Саме через це ванна з джакузі рекомендована практично для всіх - тільки б розміри ванної кімнати не змогли цьому перешкодити.

Поява таких ванн (їхня сучасна форма) датується 1956 роком. Як не дивно, але перші ванни з'явилися в Берліні, а їхнім винахідниками вважають братів Кандідо і Роя Якуцці (згодом важкоартикульоване для німців прізвище замінили більш простим - "Джакузі"). Брати не зробили нічого нового - просто забезпечили звичайну ванну гідронасосом. Хочеться зауважити, що ефективність перших моделей залишала бажати кращого, через що фірма майже збанкрутувала, але брати не сиділи, склавши руки, і вже незабаром нові конструкції знайшли славу не тільки в Західному Берліні, а й на території всієї Західної Європи.

На сьогоднішній день кожна з існуючих ванн працює за принципом забору рідини з ванною і поверненню її через систему форсунок. У гідромасажній системі вода змішується з повітрям і під тиском викидається з неї, здійснюючи масажні процедури тіла, що знаходиться у воді.

Слід зауважити, що ефективність масажних процедур забезпечується:

  1. конфігурацією форсунок;
  2. кількістю форсунок;
  3. розташуванням форсунок.

У разі, якщо ванна кімната невеликих розмірів, слід підібрати ванну, форсунки в якій будуть спрямовані на масаж найбільш проблемних ділянок тіла, а також тих, які найбільше потребують масажних процедур.
Самостійний ремонт балкона: поради

Найчастіше використання балкона зводиться до зберігання на ньому старих і непотрібних речей, які, цілком можливо, вже ніколи не зможуть стати в нагоді. Буде просто чудово, якщо ви зважитеся викинути весь цей мотлох, і самостійно зробите ремонт балкона. Адже це місце, при вмілому ремонті, може стати просто чудовою зоною відпочинку і зручною коморою.

Першочергове завдання - свій балкон треба зробити теплим і надійно захистити його від впливу будь-яких атмосферних опадів. Одним з найкращих варіантів буде - на основі вже наявної бази виготовити листкову огорожу. З цією метою з будь-якого водостійкого матеріалу (наприклад, з ламінованого пластику) роблять зовнішній шар, а внутрішній шар утеплюють, використовуючи для цього на вибір: дерево, піноутеплювач або ДВП.

Якщо в балконній огорожі є дерев'яні елементи, або внутрішня обробка буде виконуватися із застосуванням рейок, то дуже важливо передбачити пароізоляцію. При самостійному ремонті балкона встановлена ​​пароізоляція захищає дерево від можливого негативного впливу вологи, що виділяється через перепад двох температурних режимів (конденсат).

Пароізоляцію найкраще обладнати з вологостійких рулонних матеріалів. Зокрема, для цього можна використовувати пергамент або поліетиленову плівку. Рами для скління балкона краще всього виготовляти з алюмінієвого або сталевого профілю. Такі рами будуть вельми надійними і довговічними.

Кріплять рами за допомогою дюбелів до плит і стін. Дуже важливо, щоб рами були встановлені строго вертикально - це перевіряється. Якщо квартира розташована на самому останньому поверсі, то бажано зробити дах, і утеплити її таким же чином, як і стіни. Останнім часом стають все більш популярними балкони, які представляють собою вікно - суцільне від підлоги до стелі.

Однак якісно виконати таку роботу самостійно вкрай складно - краще запросити досвідчених фахівців, які мають досвід виконання подібних робіт. На оновленому балконі, захищеному від дощу, снігу та вітру, можна встановити складну і вбудовані меблі - шафи, відкидні полки, столик, сидіння або встановити шезлонги.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 867 | Додав: admin | Теги: джакузі, ванна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]