14:07
Вентиляція покрівлі: що варто знати

Всі власники заміських будинків хочуть мати у своєму житлі надійний дах. Як правило, покрівля з будь-якого матеріалу, виготовлена за всіма правилами будівельних робіт, не повинна дати слабину навіть за великих термінів служби. Хто не звернув уваги на правильне облаштування даху, ризикує отримати сюрприз від листопадової погоди. Це час, коли температура часто стрибає у районі нуля. Але як так виходить? Дах пережив зливи вересня та жовтня, сам будинок та вікна закриті, але все одно звідкись виникає вологість.

Погана вентиляція даху може викликати швидке загнивання несучих конструкцій та відволожування покрівельного матеріалу. Теплоізоляція при цьому може набрати вологу та втратить свої характеристики. Основною метою організації системи вентиляції даху є випаровування вологи, що накопичується в підпокрівельному просторі із внутрішніх приміщень будинку. Система вентиляції дозволяє уникнути накопичення пилу, підвищує комфорт проживання в будівлі і зберігає здоровий мікроклімат приміщень. Важливим фактором є скорочення витрат на опалення та кондиціювання, а також захист покрівлі та продовження терміну її експлуатації.

Систему вентиляції вдома краще розробити заздалегідь, щоб не допустити подальших переробок. На сьогоднішній день існує безліч варіантів систем вентиляції внутрішніх приміщень. Вентиляційні труби використовуються для відведення повітря із житлових приміщень, каналізаційного стояка та кухні. Побутові покрівельні вентилятори направляють повітряний потік догори і завдяки своїй формі не дають опадам потрапити у вентиляційний канал. Застосування таких систем дозволяє усунути з житлових приміщень шумні витяжки.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 334 | Додав: admin | Теги: покрівля, вентиляція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]