03:07
Вибір місця для будівництва котеджу

Перше, на що варто звернути увагу, підбираючи місце для будівництва будинку на ділянці - рельєф місцевості і розташування сторін світла. Вікна не повинні відкриватися на тротуар, з вулиці огляд житлових кімнат повинен бути обмежений і обов'язково має бути відстань між самим будинком і вулицею. Тільки за наявності достатнього простору, можна посадити зелений захист від шуму і бруду. Варто також врахувати протипожежну безпеку, відстань між будинком та іншими будівлями, повинна бути не менше 15 метрів.

Найсприятливішими для будівництва, будуть південні схили. Це захистить будинок від сильних вітрів, а також забезпечить достатній приплив сонячного світла в оселі. Сонячне світло, вкрай необхідний для людини і її повноцінного життя, плюс воно знезаражує приміщення, підвищує працездатність і настрій, а також дозволяє економити на електроенергії.

Для кухні буде ідеальна східна сторона, Сонце, що сходить допоможе прокинутися і зарядить бадьорістю на цілий день. А для гостьової кімнати кращим рішенням буде, якщо вікна виходитимуть на захід. Приємно проводжати день з чашкою какао, спостерігаючи за заходом Сонця.

Від того який рельєф на вашій ділянці залежить, де ви будите будувати своє житло. На ділянках з великим ухилом не рекомендується зводити житлові споруди, а от якщо ухил маленький або зовсім відсутній, то це підійде для будівництва. Непогано будувати будинок на пагорбі, адже це убезпечить житло від затоплення і подарує шикарний вид з вікна. Але якщо все-таки рельєф не дозволяє побудувати будинок з невеликим ухилом, то є два прийоми для будівництва будинку.

Принцип першого прийому полягає в тому, що природний ухил ділянки зберігається. Щоб забезпечити горизонтально положення будинку вбудовують цокольний поверх. Основа другого прийому в тому, що нерівності рельєф вирівнюють штучним шляхом. Власник сам має право вирішувати, де побудувати своє житло і як, найбільш функціонально використовувати прибудинковий простір. Однак, приймати остаточне рішення варто, після створення проекту власного житла і знайомства з несподіванками ландшафту.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1616 | Додав: abel | Теги: будівництво котеджу, вибір ділянки для будівництва, вибір місця для будівництва, де розташувати будинок, будівництво будинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]