15:25
Вибираємо лінолеум: поради і коротко про різні типи

Вирішивши облаштувати свій будинок за допомогою лінолеуму, слід задуматися про те, який варіант підійде вам найкраще. Виділяють кілька основних різновидів лінолеуму і у кожного з них є як і плюси, так і мінуси.

Сам по собі лінолеум володіє хорошими гідро- і теплоізоляційними якостями, його можна використовувати для покриття в будь-яких типах приміщень, і в спальнях і в кухнях.

Лінолеум буває або безосновний, або основний. За собівартістю безосновний виходить дешевше, але і якість його помітно гірша. Безосновний лінолеум легко протирається і неміцний на вигин. Основний лінолеум служить набагато довше.

За технологією виробництва лінолеум ділять на гомогенний і гетерогенний.

Гомогенний лінолеум виглядає як полотно з однорідного ПВХ, товщиною до двох міліметрів. В гомогенному лінолеумі використовується кварцовий пісок в якості наповнювача. Візерунки на таких полотнах, як правило, однотонні. Завдяки своїй високій стійкості до стирання, гомогенний лінолеум отримав широке поширення в місцях підвищеної активності, таких як магазини і нічні клуби.

Гетерогенні лінолеуми виробляються багатошаровим методом. Для збільшення терміну експлуатації та підвищення загальної стійкості в нього додають скловолокно. Через такі складнощів виробництва гетерогенного лінолеуму, його ціна значно вища, ніж ціна гомогенного. Зате можливості модифікації кольору і фактури набагато ширші, що відкриває простір для фантазії дизайнера.

За сферою, в якій використовується лінолеум, розрізняють побутові, комерційні та напівкомерційні лінолеуми.

Відповідно побутовий лінолеум можна зустрітися в житлових приміщеннях, вони зазвичай гетерогенні і радують багатою колірною гамою. Комерційний лінолеум використовується для публічних приміщень, для нього важлива міцність в першу чергу, часто в нього додають добавки-антистатики і його захисний шар товщий, ніж у побутового.

Напівкомерційний лінолеум - відносно нове явище, він являє собою універсальне покриття, володіючи підвищеними тепло- звуко- і гідроізоляційними характеристиками, він однаково добре підходить і для житлових і для громадських приміщень.

Який би лінолеум ви не вибрали, він завжди простий в експлуатації і не вимагає підвищеної уваги до себе, за що його і люблять всі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1686 | Додав: abel | Теги: види лінолеуму, лінолеум, вибір лінолеума | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]